, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Στις φυλακές 48χρονος που βίαζε επί δύο χρόνια τη θετή του κόρη

Σε κάθειρξη 16 χρόνων καταδικάστηκε 48χρονος πατριός ο οποίος καταγγέλθηκε τον περσινό Μάιο από τη θετή του κόρη ότι επί δύο χρόνια τη βίαζε μέσα στο σπίτι όπου έμεναν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Η 19χρονη σήμερα είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και πέρυσι το Μάιο όταν ο πατριός της συνελήφθη, την κακοποιούσε σεξουαλικά. Τα όσα εφιαλτικά πέρασε περιέγραψε η νεαρή στο δικαστήριο, ενώ ανέφερε πως ο πατριός της ήθελε μέχρι και να την ελέγχει διαρκώς σε τέτοιο σημείο που έκανε βιντεοκλήσεις για να βλέπει με ποιους βρίσκεται.

Εντύπωση πάντως προξένησε η κατάθεση της ίδιας της μητέρας της η οποία ανέφερε ότι δεν αντιλήφθηκε απολύτως τίποτα και ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε. Μάλιστα δεν ήταν παρούσα ούτε στην εκφώνηση της απόφασης. Άλλωστε η νεαρή από τότε μένει στη γιαγιά της και με εισαγγελική εντολή δεν βρίσκεται κοντά ούτε στη μητέρα της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως η καταγγέλλουσα τα είπε αυτά επειδή ο ίδιος τη χώρισε από έναν φίλο του, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.