, Σάββατο
25 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο και στα ΕΛΤΑ (Βίντεο)

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 2.343 νοσούντες και 19 ήταν οι νεκροί. Οι περισσότεροι καταγράφηκαν στην Αττική ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα και στη Θεσσαλονίκη, η οποία επίσης έχει υψηλό αριθμό μολύνσεων.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί και για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο.
Συγκεκριμένα, τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό, από το γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων. Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από την Κυριακή (29/8) στην μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.
Την ίδια ώρα, ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Ήδη από τις 18 του μήνα είχαν εντοπιστεί κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε σχετικά και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30. Θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων σε μονάδα διανομής των ΕΛΤΑ

Τουλάχιστον 21 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μέσα στην τελευταία εβδομάδα στη Μονάδα Διανομής Δυτικής Θεσσαλονίκης των ΕΛΤΑ, όπου εργάζονται συνολικά περίπου 60 άτομα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα Covid στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στην Αθήνα και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης της κατάστασης, όπως η απομόνωση των εργαζόμενων που βρέθηκαν θετικοί και η απολύμανση των χώρων, προκειμένου η υπηρεσία να συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς διακοπή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση υγείας των 21 εργαζόμενων είναι καλή, ενώ οι 10 είναι μη μόνιμοι (εργολαβικοί) και οι 11 μόνιμοι. Από τους τελευταίους μόνο ο ένας είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
 


Πηγή: megatv.com