04:55, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε και αστυνομικός στα επεισόδια στο ΑΠΘ

Δυο είναι τελικά, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στον χώρο του ΑΠΘ.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της αστυνομίας, στα επεισόδια τραυματίστηκε, εκτός από έναν φοιτητή, και ένας αστυνομικός.

Στο ΑΠΘ επικράτησε νωρίτερα ένταση μπροστά από τον ισόγειο χώρο του τμήματος Βιολογίας, όπου διεξάγονται οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή Βιβλιοθήκης της σχολής Θετικών Επιστημών. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ καθώς μέλη αντιεξουσιαστικων ομάδων είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τον χώρο όπου βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας για την περιφρούρηση των εργασιών.

Η ένταση κλιμακώθηκε, όταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, που τους απώθησαν κάνοντας και χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.
Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ένας φοιτητής και ένας αστυνομικός. Αμφότεροι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.