Το «φακελάκι» του οφθαλμίατρου «κόστισε» 10 μήνες φυλάκιση

«Καμπάνα» 10 μηνών φυλάκισης για «φακελάκι» και σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκε σήμερα Τρίτη σε οφθαλμίατρο από την Κατερίνη. Καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία καθώς είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2014 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 300 ευρώ που είχε εισπράξει από γιο ασθενή του, για τον να βάλει μπροστά στη σειρά για εγχείριση καταρράκτη!

Η υπόθεση επανήρθε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του γιατρού από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, ύστερα από έφεση που άσκησε ο ίδιος όσο όμως και ο εισαγγελέας θεωρώντας ότι η ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα ήταν χαμηλή και πως δεν έπρεπε να του δοθεί το ελαφρυντικό.

Ο 58χρονος σήμερα γιατρός είχε συλληφθεί στο γραφείο του όπου τον επισκέφτηκε ο γιος του 66χρονου τότε ασθενή δίνοντας το ποσό των 300 ευρώ για να παρακαμφθεί η σειρά που επικαλέστηκε ότι υπήρχε για τέτοιες επεμβάσεις ο οφθαλμίατρος. Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας προηγουμένως είχαν ακούσει συνομιλία του γιατρού με τον γιο του ασθενή, καθώς έγινε από το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και τα στοιχεία περιλήφθηκαν στη δικογραφία.

Στην απολογία του ο οφθαλμίατρος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι τον αιφνιδίασαν όταν πέταξαν τα χρήματα στο γραφείο του, ενώ ισχυρίστηκε πως ο αστυνομικός – γιος του ασθενή – έκανε την καταγγελία για να προαχθεί στην υπηρεσία του. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για δωροδοκία, αναγνωρίζοντάς του και επιπλέον το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

 

Κ.Κ.