Θωρακίζονται από τον κίνδυνο πλημμυρών Κερκίνη και Στρυμόνας! - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Θωρακίζονται από τον κίνδυνο πλημμυρών Κερκίνη και Στρυμόνας!

Άρχισαν τα έργα στον κάμπο των Σερρών... φωτο Σάββας Αυγητίδης

strimonasΘωρακίζεται το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πλημμυρών στον κάμπο των Σερρών. Το πρόβλημα στην περιοχή διαπιστώθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επειδή το ανάχωμα δεν είναι στεγανό, παρατηρείται διήθηση του νερού, με αποτέλεσμα τα νερά να περνούν έξω από τη λίμνη. Επιπλέον όταν ανεβαίνει η στάθμη της λίμνης, η πίεση του νερού αποδυναμώνει το ανάχωμα που κινδυνεύει με κατάρρευση.

Για τον λόγο αυτό, προγραμματίζονται εργασίες στεγανοποίησης του αναχώματος για τον επόμενο χρόνο. Τον τρόπο δημοπράτησης του έργου ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Κατ’ αρχήν θα υλοποιηθούν εργασίες ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ οι αρχές της Περιφέρειας προτίθενται να καταθέσουν πρόταση σε διασυνοριακό έργο με τη Βουλγαρία ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια.

“Το συνολικό κόστος είναι 10 εκατομμύρια” λέει ο κ. Μωϋσιάδης και υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει οπωσδήποτε το έργο. “Αν υπάρξει κατάρρευση του αναχώματος θα πνιγεί όλος ο κάμπος των Σερρών” τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι ήδη υπάρχει μέριμνα και για το έργο του καθαρισμού των εκβολών του Στρυμόνα. «Όλες οι προσπάθειές μας κινούνται στη λογική της αντιμετώπισης του προβλήματος. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν θωρακισμένοι απέναντι στις πλημμύρες” πρόσθεσε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ