ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

mpaltatsa«Έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή, η Έλενα Μπαλτάτσα, σε ηλικία 30 ετών, «βυθίζοντας» στο πένθος τη Μεγάλη Βρετανία και το παγκόσμιο τένις. Η άτυχη τενίστρια έδινε «μάχη» τους τελευταίους μήνες κατά του καρκίνου. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο είχε διαγνωστεί πως πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου στο συκώτι. Η ίδια είχε ξεκινήσει ειδική θεραπευτική αγωγή, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Η Μπαλτάτσα γεννήθηκε στο Κιέβο και θεωρούνταν μια από τις καλύτερες τενίστριες της γενιάς της. Η άτυχη αθλήτρια είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Η Έλενα Μπαλτάτσα ήταν παντρεμένη με τον προπονητή, Νίνο Σεβερίνο.

Η LTA τόνισε για τον θάνατο της Μπαλτάτσα: «Ήταν ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του τένις της νέας γενιάς και ο θάνατός της αφήνει τεράστιο κενό στο άθλημα».

Τέλος, η ομοσπονδία τένις «Lawn» αναφέρει: «Η Έλενα έδωσε νέο νόημα στη λέξη «μαχητής». Πολέμησε ακούραστα σε όλη τη διάρκεια που αγαπούσε και πάλεψε με τον καρκίνο με όλες της τις δυνάμεις μέχρι τέλους».

novasports.gr

 

Σχολιάστε