Τι αλλάζει με την καταβολή του εφάπαξ... - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τι αλλάζει με την καταβολή του εφάπαξ…

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας, είχε μειωθεί κατά περίπου 45-49%...

Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις μέσα στους επόμενους 4 μήνες, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση που είχε γίνει από το υπουργείο Εργασίας, το εφάπαξ που χορηγούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε μειωθεί κατά περίπου 45-49%.

Η μείωση αυτή περιορίζεται πλέον, μεσοσταθμικά, μεταξύ 20% και 25% και αφού προηγήθηκε αφενός αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ταμείου και αφετέρου, ελήφθησαν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μηνιαία αύξηση των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων (προ του 1993) κατά 45%.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ