Τι αλλάζει στο μέτρο των αποδείξεων - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τι αλλάζει στο μέτρο των αποδείξεων

Σημαντικές αλλαγές στο μέτρο συλλογής των αποδείξεων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει δεσμευθεί ήδη ο Γιάννης Στουρνάρας.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου έχουν καταλήξει τις τελευταίες ημέρες σε ένα νέο μοντέλο, το οποίο δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για όσους δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων, αλλά θα επιχειρεί να δώσει ισχυρά κίνητρα, όπως σημαντικές φοροελαφρύνσεις.

Το σχέδιο θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΟΙΚ την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τεθεί προς έγκριση στην τρόικα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μέτρο δεν θα υπάρχει το πρόστιμο 22% για όσους δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις ίσες τουλάχιστον με το 25% του εισοδήματός τους. Αντίθετα θα θεσπιστούν κίνητρα, όπως φοροεκπτώσεις, το ύψος των οποίων πάντως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ακόμη, από το μέτρο θα εξαιρεθούν αποδείξεις από κλάδους που εκδίδουν ούτως ή άλλως, όπως πχ τα σούπερ μάρκετ, ενώ θα δοθεί βαρύτητα στη συλλογή αποδείξεων από επαγγελματικές ομάδες που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κα.

Πάντως, οι τελικές αποφάσεις, αφού λάβουν το πράσινο φως από την τρόικα, θα ενσωματωθούν στο ν/σ για τα φορολογικά κίνητρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ