Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας για το dvd - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας για το dvd

Θα δει το μονταρισμένο υλικό ή όχι;

epitropi-deontologias

Ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που συγκλήθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να αποφασιστεί τί θα μπορούσε να πράξει, ως θεσμικό όργανο του Κοινοβουλίου, σχετικά με το ηλεκτρονικό υλικό καταγραφής εικόνας και ήχου από την υπόθεση της καταγγελόμενης προσπάθειας δωροδοκίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν κατ’ αρχήν να μην δουν το επίμαχο υλικό, επειδή δεν στάλθηκε ολόκληρο, αλλά μονταρισμένο τμήμα του. Υπό αυτή την έννοια, δεν έχει νόημα να το δούμε, ελέχθη χαρακτηριστικά. Πέραν αυτού, εκφράστηκε η εκτίμηση –βάσει των πληροφοριών που είχαν ήδη από χθες δει το φως της δημοσιότητας- πως το περιεχόμενό του είναι «προσβλητικό για τον πολιτικό πολιτισμό» και ότι «ευτελίζει τους θεσμούς».

Παράλληλα, ελέχθη ότι η εν λόγω Επιτροπή δεν είναι «εξεταστική», αλλά επιτροπή Δεοντολογίας, και συνεπώς τα μέλη της δεν θα μπορούσαν να δρομολογήσουν «ερευνητικές» του περιεχομένου του διαδικασίες.

Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε να απευθυνθούν στην εισαγγελία –θα αναζητηθεί δυνατότητα συνάντησης ακόμα και εντός της ημέρας- προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα για επίσπευση της ερευνητικής της υπόθεσης διαδικασίας από πλευράς της δικαιοσύνης.

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκληθεί εκτάκτως εκ νέου τη Δευτέρα η Επιτροπή, με στόχο να κληθούν οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης, αναφορικά με το περιεχόμενο της χθεσινής δήλωσής τους, που προκάλεσε την οργή άλλων ανεξάρτητων βουλευτών.

«Η ειδική μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με «απόπειρες δωροδοκίας» βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης, και προστίθεται: «Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το εληνικό Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους, και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους αυτοσεβασμό».

 

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ