Τι έδειξαν οι αναλύσεις για το νερό στο Νεοχώρι Χαλκιδικής - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τι έδειξαν οι αναλύσεις για το νερό στο Νεοχώρι Χαλκιδικής

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη

 

Neoxori-above

Κατάλληλο για κατανάλωση κρίθηκε από τους επιστήμονες το νερό του Νεοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη.Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν βρέθηκε ότι τα επίπεδα αρσενικού είναι πολύ χαμηλότερα από το όριο καταλληλότητας.Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο τα αποτελέσματα των αναλύσεων έχουν κοινοποιηθεί προς τους κατοίκους της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων στην Τ.Κ Νεοχωρίου από το Κ.Ε.Π.Α.Μ.Α.Χ ΑΕ 16.09.2014 που αναφέρονται α) στις φυσικοχημικές αναλύσεις, β) στις μικροβιολογικές αναλύσεις και γ) στις χημικές αναλύσεις-βαρέα μέταλλα-τοξικά στοιχεία στις θέσεις 1. Πηγές: Κιόσκι-Πάνω βρύση-Πηγή Γκοντήνου-Κάτω βρύση, 2. Δίκτυο ύδρευσης: θέσεις Δημοτικό σχολείο-Πλατεία-Μίνι μάρκετ

το νερό είναι κατάλληλο-πόσιμο ενώ τα επίπεδα αρσενικού στις παρακάτω γεωτρήσεις έχουν ως εξής (αρσενικό με όριο καταλληλότητας το 10)
α. Δίκτυο ύδρευσης μικρότερο του ένα (1)
β. πηγή πάνω βρύση κάτω του ένα (1)
γ. πηγή κάτω βρύση δύο (2)
δ. πηγή Γκοντήνου τρία (3)
ε. πηγή κιόσκι κάτω του ένα (1)
στ. πηγή Γεροδημήτρη δύο (2)

Όλες οι παραπάνω εξετάσεις νερού έχουν αναρτηθεί για ενημέρωση των κατοίκων στον πίνακα ανακοινώσεων του Τ.Κ Νεοχωρίου. Ενώ είναι διαθέσιμα στο διοικητικό ιστότοπο του Δήμου Αριστοτέλη.
Επίσης η γεώτρηση που ανορύχθηκε στην θέση “ραφτάδικο” και διαθέτει κατάλληλο νερό (πόσιμο) σύντομα θα αξιοποιηθεί.

Όσον αφορά, την ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση “Κουρουμπή”, πάνω από την οικία Τάσου Κεφαλά, η δημοτική αρχή καταβάλει προσπάθειες για την ανόρυξη της, αλλά επειδή βρίσκεται σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο υπόγειο υδάτινο υποσύστημα Σκουριές-Μαύρες Πέτρες δεν χορηγήθηκε μέχρι σήμερα άδεια εκτέλεσης της. H αναφορά που γίνεται στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αρ. Πρωτ. 37611/04/08/14 για την ποιοτική κάτασταση του νερού στη συγκρεκριμένη γεώτρηση αφορά διατύπωση που υπάρχει στην ΚΥΑ 43504/05.12.05 και δεν βασίζεται σε μετρήσεις καθώς η εν λόγω γεώτρηση είναι προτεινόμενη. Συνεπώς για την ποιότητα του νερού που θα αντληθεί από την παραπάνω γεώτρηση δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να αναφερθούμε για την καταλληλότητα
του χωρίς την εξέταση των αποτελεσμάτων του δείγματος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ