Τι εξάγουμε και ποιος αγοράζει τα ελληνικά προϊόντα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τι εξάγουμε και ποιος αγοράζει τα ελληνικά προϊόντα

Ποια χώρα προτιμά τα ελληνικά προϊόντα;

exagoges-pinakas-xoresΣτηρίζει την ελληνική οικονομία η  Ιταλία που παραμένει και αυτό το εξάμηνο ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, καθώς απορροφά προϊόντα που προσεγγίζουν σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ.

Μπορεί οι εξαγωγές του εξαμήνου να «βυθίζονται» αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων η συνολική αξία τους υποχώρησε κατά 8,1% και κάτω από το όριο των 12 δισ. ευρώ, ωστόσο το μείγμα των εξαγώγιμων προϊόντων δεν εμφανίζει σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση του ΠΣΕ και του ΚΕΕΜ, επί των στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, η Ιταλία εξακολουθεί και σε αυτό το 6μηνο να αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών ενώ στη 2η θέση παραμένει στη σχετική κατάταξη η Γερμανία.

Απηχώντας και τις εξελίξεις μετά τα capital controls, η Κύπρος προσπέρασε την Τουρκία και καταλαμβάνει πλέον την 3η θέση, ενώ στην 5η διατηρείται η Βουλγαρία. Χωρίς ακόμη να έχουν καταγραφεί επιπτώσεις από την απόφαση περί BREXIT, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε άνοδο 2 θέσεων (από 8η θέση), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ (από 6η), ο Λίβανος (από 12η), η Ρουμανία (από 11η)

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ