Τι μπορεί να προκαλέσει η επίμονη στύση - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Τι μπορεί να προκαλέσει η επίμονη στύση

Τι λένε οι επιστήμονες

d7c6462463312b18204f76909d5c4155_L

 

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μερικές φορές η σεξουαλική διέγερση είναι ανεπιθύμητη και μάλιστα αναδεικνύεται σε πρόβλημα για τον άνδρα.

Η πολύωρη στύση, για τέσσερις ή και περισσότερες ώρες, ονομάζεται πριαπισμός και είναι στην πραγματικότητα ακούσια. Δεν οφείλεται σε κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα και προκαλεί στον άνδρα έντονο πόνο.

Η πάθηση είναι σχετικά σπάνια και χρίζει άμεσης ιατρικής παρέμβασης, προκειμένου να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στους ιστούς που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας στο μέλλον. Εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά 5 έως 10 ετών ή σε ενήλικες 20 έως 50 ετών.

Η στύση επιτυγχάνεται κανονικά ως αντίδραση σε κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα, είτε πρόκειται για σωματική επαφή είτε σε ερωτικές σκέψεις και φαντασιώσεις. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και ενισχύεται η ροή του αίματος προς τους σπογγώδεις ιστούς του ανδρικού μορίου. Το αίμα που διοχετεύεται στο πέος συμβάλλει στην επίτευξη της στύσης. Όταν η διέγερση σταματά, το αίμα απομακρύνεται από τα γεννητικά όργανα και η στύση υποχωρεί.

Ο πριαπισμός εκδηλώνεται όταν μέρος αυτού του συστήματος – το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία ή τα νεύρα – διαταράσσει τη φυσιολογική ροή του αίματος. Αποτέλεσμα είναι να προκύπτει αθέλητη και επίμονη στύση.

Συνήθη αίτια του πριαπισμού είναι οι διαταραχές του αίματος (δρεπανοκυτταρική αναιμία ή λευχαιμία), ορισμένα φάρμακα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία (κάψουλες ή ενέσιμα), ο τραυματισμός των γεννητικών οργάνων και η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Η πάθηση μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για τον άνδρα. Το αίμα που παγιδεύεται στο ανδρικό μόριο στερείται πολύτιμο οξυγόνο. Όταν η στύση διαρκεί για πολλές ώρες, το αίμα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους γύρω ιστούς. Έτσι, μπορεί μακροπρόθεσμα να εκδηλωθεί στυτική δυσλειτουργία ή παραμόρφωση του πέους.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ