, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι να διαλέξεις; Παγωτό ή Frozen Yogurt;

pagotoΤους τελευταίους μήνες το frozen yogurt έχει γίνει μόδα και όλο και περισσότεροι το αντικαθιστούν με το παγωτό ως πιο υγιεινή επιλογή.

Είναι όμως;

Το παγωτό, λοιπόν, έχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου, με μικρότερο ποσό ζάχαρης.

Κάθε μερίδα frozen yogurt δίνει 20γρ. υδατάνθρακα με 5γρ. ζάχαρα και 1,5% λιπαρά.

Aν όμως σκεφτείς πως μια μερίδα κλασικό γιαούρτι περιέχει 12γρ. υδατάνθρακα, τότε φαίνεται πως το frozen yogurt περιέχει “κρυμμένη ζάχαρη” (η οποία και του δίνει τα 20γρ. υδατανθράκων), κάτι που μένει στον οργανισμό και μετατρέπεται σε λίπος.

Τέλος, σημείωσε πως τα χαμηλά λιπαρά του Frozen δεν επιτρέπουν την αφομοίωση του ασβεστίου…

Έτσι η καλύτερη επιλογή είναι το παγωτό, με την προϋπόθεση ότι είναι απλό και να δεν αναφέρεται ως παγωμένο γλύκισμα με σιρόπι.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.