Τι προειδοποίησαν την Ελλάδα η Ιταλία και η Μάλτα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τι προειδοποίησαν την Ελλάδα η Ιταλία και η Μάλτα

Όλα όσα είπαν οι ομόλογοι του Γιάνη Βαρουφάκη!

elladaΑυστηρή προειδοποίηση, ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την καταστροφή, έστειλε ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών, Εντουαρντ Σκικλούνα, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Αυτό θα ήταν, θα ήταν μία καταστροφή», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί, να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ολα εξαρτώνται από το αν η Ελλάδα καταλάβει την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης, γιατί ο χρόνος τελειώνει», συμπλήρωσε.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ιταλός ομόλογός του, Πιερ Κάρλο Παντοάν. Από την πλευρά του, εκείνος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα θα διατυπώσει τελικά το αίτημα για παράταση του προγράμματος.

Προειδοποίησε όμως ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την εκπνοή του προγράμματος, στις 28 Φεβρουαρίου, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση, κάτι που θα οδηγούσε σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας. «Δεν ανησυχώ. Είμαι πεπεισμένος ότι τελικά θα φτάσουμε σε κοινό έδαφος και κοινή απόφαση. Ελπίζω οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε αίτημα για την παράταση του προγράμματος», είπε ο Παντοάν, που πρόσθεσε ότι είναι εκτός τόπου οι συζητήσεις για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

 

πηγή:toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ