Τι συμβαίνει με τη τιμή του πετρελαίου μετά τις ελληνικές εκλογές; - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τι συμβαίνει με τη τιμή του πετρελαίου μετά τις ελληνικές εκλογές;

Σύμφωνα με αναλυτές...

petrelaio-epidoma

Υποχωρεί η διεθνής τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα με το αμερικανικό αργό να καταγράφει τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας εξαετίας, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα που ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στη ζώνη του ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τους διεθνείς πιστωτές», υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Το πετρέλαιο μπρεντ για παραδόσεις Μαρτίου υποχώρησε κατά 44 σεντς στα 48,35 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Μαρτίου μειώθηκε στα 45,02 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται πως η μείωση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2015 από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) δεν ώθησε τη Σαουδική Αραβία να προχωρήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής για να στηρίξει τις τιμές όπως έπραττε άλλοτε.

Σύμφωνα με αναλυτές προτεραιότητα του ισχυρότερου κράτους μέλους του ΟΠΕΚ, είναι να διατηρήσει το μερίδιό του στη διεθνή αγορά ενέργειας έναντι της επέκτασης των ΗΠΑ στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου.

Οι χαμηλές τιμές βοηθούν τη Σαουδική Αραβία να διατηρήσουν το μερίδιό τους στις διεθνείς αγορές, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνουν τους παραγωγούς στις ΗΠΑ που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες εξόρυξης που απαιτείται για το σχιστολιθικό πετρέλαιο σε τόσο χαμηλές τιμές.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ