Τι συζητήθηκε στη διυπουργική ΥΠΕΞ-ΥΠΕΘΑ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τι συζητήθηκε στη διυπουργική ΥΠΕΞ-ΥΠΕΘΑ

Υπό την προεδρία Βενιζέλου

upourgeio-ekswterikwn

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, που έγινε, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Δένδια.

Συμμετείχαν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί του Γ.Ε.Ν., του Γ.Ε.Α. και του Γ.Ε.Σ., ο γενικός γραμματέας και οι επικεφαλής των αρμοδίων Υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και ο διοικητής της Υ.Π.Α.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν η αποτίμηση της συνεργασίας των συναρμοδίων υπηρεσιών για το 2014 και ο αντίστοιχος προγραμματισμός για το 2015.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε η πιθανή συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στο Αιγαίο.

Μάλιστα η διυπουργική σύσκεψη κλείστηκε χθες και μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας, με την  οποία δεσμεύει μία περιοχή από τη Ρόδο και το Καστελόριζο έως την ανατολική Κρήτη και δυτικά της Κύπρου, προκειμένου να διεξάγει από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου υποβρυχιακή άσκηση  του Τουρκικού Στόλου.

Τα ελληνοτουρκικά ήταν μέρος της διυπουργικής σύσκεψης, για αυτό  κρίθηκε απαραίτητη και η παρουσία των Στρατηγών των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, που δεν συνηθίζεται σε άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με  αξιωματούχο του ΥΠΕΘΑ, κατά την προεκλογική περίοδο,  που αναμένεται να έχει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια τουρκική πρωτοβουλία, γι αυτό τα ελληνοτουρκικά θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή,  αλλά και μεγάλη ψυχραιμία και κυρίως αυτοσυγκράτηση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ