Τι θέλω να φέρει η φετινή Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη... - Karfitsa.gr
People Slider Θεσσαλονίκη

Τι θέλω να φέρει η φετινή Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη…

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βιώνουμε τις άγιες μέρες του Πάσχα στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού. Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα να παραμένουν και οι αποστάσεις από τις …αγκαλιές των αγαπημένων μας προσώπων να εξακολουθούν να τηρούνται, όμως φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Η έλευση του εμβολίου και η προσπάθεια όλων να οδηγηθούμε -το συντομότερο δυνατό- προς την Ελευθερία.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρυπίδου 

Δέκα συν τρεις αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης απαντούν στο ερώτημα της εφημερίδας «Karfitsa» για το τι επιθυμούν να φέρει η φετινή Ανάσταση τόσο για την πόλη, όσο και για τους κατοίκους της. Εκφράζουν την αισιοδοξία τους και στέλνουν ευχές για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πανδημία, χωρίς μέτρα, χωρίς αποστάσεις, με υγεία, έργα και οικονομική ανάπτυξη.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη: «Θα νικήσουμε την πανδημία και θα απελευθερωθούμε»

«Με ιερή προσδοκία και λαχτάρα στην ψυχή, περιμένουμε και φέτος τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα για να βιώσουμε τα Πάθη και τη Σταύρωση του Χριστού, να γιορτάσουμε την Ανάσταση, την πιο σημαντική ημέρα της Ορθοδοξίας! Αυτές τις μέρες που λόγοι Δημόσιας Υγείας μας  κρατούν αναγκαστικά μέσα στο σπίτι, μακριά από συγγενείς και φίλους, εύχομαι από καρδιάς να είναι οι τελευταίες που βιώνουμε με περιοριστικά μέτρα. Το πρόγραμμα  εμβολιασμών, τα ατομικά test  διάγνωσης και οι νέες θεραπείες, κάνουν την ελπίδα μας βεβαιότητα, ότι θα νικήσουμε την πανδημία!

Οι πόλεις μας, η Θεσσαλονίκη μας, οι συμπολίτες μας σύντομα θα ελευθερωθούν, θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Στη Βυζαντινή μας Μητρόπολη, στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, η φετινή Ανάσταση, ας γίνει αφορμή για επανεκκίνηση ψυχών και ιδεών. Ας γίνει χρονικό ορόσημο για τη συνέχιση και  ολοκλήρωση μεγάλων έργων, όπως το Μετρό, που θα αλλάξουν για πάντα την εικόνα της, θα την εντάξουν επισήμως στο Πάνθεον των εμπνευσμένων ευρωπαϊκών πόλεων.  Η αγάπη του Θεού, η θυσία της Σταύρωσης και το Θαύμα της Ανάστασης ας φωτίζουν τη σκέψη μας, ας χαρίζουν σε όλους μας Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!».

 

Κώστας Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: «’Εξοδος από το κακοτράχαλο τούνελ της πανδημίας»

 

« Ανάταξη και Ανανέωση. Η Ανάσταση του Κυρίου να σημάνει την έξοδο μας  από το μακρύ, κακοτράχαλο τούνελ της πανδημίας και την  επάνοδο μας στην κανονικότητα. Ν’  ανοίξει μια νέα σελίδα με Υγεία για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να  ξαναπάρουμε  στα χέρια μας τις ζωές μας από εκεί  που αναγκαστήκαμε να τις αφήσουμε.  Να κάνουμε τα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.   Να ανατάξουμε  τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε  στην  αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των σοβαρών πληγών που δημιούργησε η πανδημία, καταρχήν στην οικονομία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλο αυτό το διάστημα, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις δεκάδες δυσκολίες, συνεχίσαμε να δουλεύουμε με σταθερή προσήλωση στο στόχο της μετατροπής της Θεσσαλονίκης  σε μια πόλη έξυπνη,  φιλική, με πράσινη ανάπτυξη και ακμάζουσα οικονομική δραστηριότητα, αξιοποιώντας τα πολλαπλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Λάβαμε αποφάσεις και δρομολογήσαμε πρωτοβουλίες,  που σύντομα θ’ αρχίσουν να φαίνονται καθαρότερα, ώστε να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις και απαντήσεις στις μεγάλες απαιτήσεις της πόλης και των πολιτών της».

Γιάννης Δαρδαμανέλης, δήμαρχος Καλαμαριάς: «Υγεία, Ανάσταση στην κοινωνία και την οικονομία»

 «Είναι το δεύτερο κατά σειρά Πάσχα που είμαστε αιχμάλωτοι της πανδημίας. Μακριά από γονείς, συγγενείς και φίλους, μακριά από την εκκλησία, όπως τουλάχιστον μάθαμε να τη ζούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όμως επειδή είμαι φύση και θέση αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Η φετινή Ανάσταση θέλω να φέρει πρώτα απ’ όλα υγεία, αλλά και  ουσιαστική αλλαγή, στον καθένα ξεχωριστά και κατ’ επέκταση στο σύνολο, στην πόλη μας. Μια αλλαγή που θα έχει να κάνει όχι με ευχολόγια, αλλά με συστηματική δουλειά, η οποία με τη σειρά της θα φέρει τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε και οραματιζόμαστε.

Ανάσταση στην κοινωνία και την οικονομία, που τόσο μας έλειψε, γιατί μέσα από αυτή θα έρθει η αναγέννηση στην Καλαμαριά και  γενικότερα στη Θεσσαλονίκη».

 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήμαρχος Θέρμης: «Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αργεί…»

«Το φετινό Πάσχα το περιμέναμε, είναι αλήθεια, διαφορετικό από το περσινό. Ελπίζαμε ότι το επιδημιολογικό φορτίο θα υποχωρούσε και θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε με την αρμόζουσα λαμπρότητα αυτές τις άγιες ημέρες, μαζί με τις οικογένειές μας, με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Ωστόσο η κατάσταση είναι δυστυχώς διαφορετική. Οφείλουμε, όπως κάναμε και πέρυσι, αλλά και τα Χριστούγεννα, να υπακούσουμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ασφαλή σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο δήμος Θέρμης, όπως και όλη η περιοχή της Θεσσαλονίκης, πλήρωσε σημαντικό τίμημα την περίοδο της πανδημίας. Είδαμε συνανθρώπους μας να φεύγουν, την τοπική οικονομία μας να δέχεται βαρύτατο πλήγμα. Ως δήμος κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσουμε τις βαρύτατες επιπτώσεις της πανδημίας. Ως δήμαρχος ζητώ από τους συμπολίτες μου να κάνουν λίγες ημέρες ακόμη υπομονή. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αργεί, προέχει όμως, να είναι ασφαλής. Εκ μέρους όλου του δημοτικού συμβουλίου εύχομαι καλή Ανάσταση, χρόνια πολλά!».

 

Παντελής Τσακίρης, δήμαρχος Ωραιοκάστρου: «Η Ανάσταση να σηματοδοτήσει μια ισχυρή, ψυχικά ενωμένη και ομοιόμορφα ανεπτυγμένη Θεσσαλονίκη»

«Φέτος όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη η Ανάσταση να φέρει για τη Θεσσαλονίκη συνολική ανάταση. Πρωτίστως υγειονομική και βεβαίως οικονομική. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε δει τις ζωές μας να μπαίνουν στον πάγο εξαιτίας μίας πρωτοφανούς έκτακτης συνθήκης που ανάλογη είχε να δει η ανθρωπότητα από τον προηγούμενο αιώνα. Με την προσδοκία ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν και το τείχος της ανοσίας θα ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, είναι κομβικής σημασίας το άνοιγμα της κοινωνίας και η αναζωογόνηση της οικονομίας, ειδικά ενόψει του καλοκαιριού.

Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα αυθεντικά μητροπολιτικό όραμα το οποίο θα επεκτείνεται πέρα από τα κεντρικά τμήματά της και θα ενσωματώνει και τους περιαστικούς δήμους, όπως είναι ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Είθε αυτή η Ανάσταση να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για μια Θεσσαλονίκη οικονομικά ισχυρή, ψυχικά ενωμένη και ομοιόμορφα αναπτυγμένη».

 

Σταύρος Αναγνωστόπουλος, δήμαρχος Χαλκηδόνας: «Να σταματήσουμε επιτέλους να καταγράφουμε ανθρώπινες απώλειες»

«Όταν όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από την πανδημία, η ευχή κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να είναι άλλη από το να τιθασευτεί επιτέλους ο κορωνοϊός, που τόσο μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχει επιφέρει. Με την ευκαιρία της φετινής Ανάστασης λοιπόν θα ήθελα να ευχηθώ να αποκατασταθεί η παγκόσμια υγεία, να σταματήσουμε επιτέλους να καταγράφουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, να αποδείξουμε όλοι μας αλλά και καθένας μας χωριστά την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπό μας, να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας αποφυγής στην έκθεση στον Covid 19 και να συμβάλλουμε έτσι στην όσο το δυνατόν συντομότερη επάνοδο στην κανονικότητα».

 

Μελίνα Δερμεντζόπουλου, περιφερειακή σύμβουλος Κ.Μακεδονίας, συντονίστρια για το προσφυγικό, δικηγόρος: «Περισσότεροι εμβολιασμοί και αλλαγή νοοτροπίας όσων το αρνούνται»

«Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα και της Ανάστασης βρίσκει για δεύτερη φορά τη χώρα μας, όπως άλλωστε και ολόκληρο τον πλανήτη, στη δίνη της πανδημίας. Πέρσι, δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο “έμειναν σπίτι” σε μια προσπάθεια να προστατεύτούν από έναν άγνωστο, επιθετικό, φονικό ιό. Φέτος, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ωστόσο, τώρα στα χέρια των γιατρών βρίσκεται ένα δώρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας προς όλους εμάς, ένα δώρο που πολλοί αρνούνται πεισματικά να δεχτούν. Το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Αυτό που θα ήθελα να φέρει η φετινή Ανάσταση είναι περισσότεροι εμβολιασμοί και αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς όσων το αρνούνται, ώστε να έρθει συντομότερα η Ελευθερία μας. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων σε συνδυασμό με την εμβολιαστική διαδικασία, που πρέπει να επιταχυνθεί, θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητά και να απελευθερώσουμε περισσότερες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Θέλω η φετινή Ανάσταση να φέρει… την ανάσταση της ζωής μας με όσο το δυνατό τις λιγότερες απώλειες που μπορεί να προκύψουν από αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση. Να φέρει Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη μας. Να διατηρηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του κορονοϊού. Η προσωπική συμβολή του καθενός μας σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να είναι αποτελεσματική. Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε τις γειτονιές μας, στηρίζουμε τους γνωστούς μας, τους φίλους μας. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!».

 

Χρήστος Παπαστεργίου, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», γιατρός: «Προσδοκώ σε μια Θεσσαλονίκη όρθια, αλλά όχι άκαμπτη και λιτή»

«Το τέλος της δικής της “Μεγάλης Σαρακοστής”, πνευματικά, ψυχικά και υλικά.

Πνευματικά, με την αλλαγή του τρόπου που η Πόλη σκέφτεται. Να περάσει (Πάσχα=Πέρασμα) από τις δοξασίες, τις θεωρίες συνομωσίας και τις (κλειστο)φοβίες της, που την καθηλώνουν στην κοινή λογική, στα αυτονόητα και στην επιστημονική τεκμηρίωση που θα την οδηγήσουν στην Ανάστασή της και στην ψυχική της ηρεμία. Άρα θα την επαναφέρουν σε συνθήκη Δημιουργίας και, συνεπώς, στον διαχρονικό της ρόλο στην Ιστορία. Θα της δώσουν το εφαλτήριο για να αποκτήσει εκ νέου τα αντίδωρα που δικαιούται εκείνη και οι πολίτες της, ως αγαθά, υποδομές και εισόδημα, ως συλλογική και ατομική ευζωία. Αλλά, αυτό για να διαρκέσει προϋποθέτει την συμπεριληπτική της προοπτική, την συμμετοχή όλων στην “Θεία Μετάληψη”.

Προσδοκώ λοιπόν σε μια Θεσσαλονίκη όρθια, αλλά όχι άκαμπτη, λιτή, αλλά όχι ενδεή, ευρύχωρη, αλλά όχι διαμπερή, στιβαρή, αλλά όχι σκληρή.

Σοφή και παιγνιώδη. Ανθρώπινη».

 

Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, γιατρός: «Να ξαναζήσουμε ελεύθερα»

«Φέτος οι Έλληνες, λόγω πανδημίας, μένουν έξω από το τελετουργικό της Εκκλησίας τις Άγιες ημέρες της πορείας προς την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Αυτός ο αναγκαστικός αποκλεισμός ωστόσο, ανέδειξε τις ουσιαστικές διαστάσεις της Ελληνικής Πασχαλιάς, αυτές που υπάρχουν στο συλλογικό υποσυνείδητο και στο θυμικό μας.

Το Ελληνικό Πάσχα σημαίνει την καθολική μέθεξη όλων στην ίδια χαρμολύπη, στην ίδια ιεροτελεστία και παράλληλα τη γένεση της κοινής ελπίδας για ένα καλύτερο «αύριο», ακόμη και σε εκείνους που δεν εμφορούνται είτε από την ίδια δύναμη πίστεως, είτε από την ευλαβική τήρηση των εθίμων.

Κι αυτό το Πάσχα, τόσο σε μένα, όσο και στους συμπολίτες μου πιστεύω, λείπει ένα και μόνο πράγμα: Να ξαναζήσουμε ελεύθερα και να βιώσουμε ξανά, εντός των Ι.Ναών, τη Θεία μυσταγωγία της Μ.Εβδομάδας, τη μέθεξη των ιερών ψαλμών, τα χρώματα της Άνοιξης, μαζί με την προσδοκία του Αναστάσιμου Φωτός.

Ανάσταση σημαίνει νίκη της Ζωής έναντι του Θανάτου. Της Ζωής, για την οποία στη σημερινή, εφιαλτική περίοδο που διανύουμε, παλεύουν με πίστη ασθενείς, Ιατροί και νοσηλευτές.

Ας προσευχηθούμε μνημονεύοντας όσους αγωνίζονται για το δώρο της Υγείας και της Ζωής, παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από τη θυσία του Υιού του Θεού, ώστε να βαδίσουμε σιγά-σιγά στην Ανάστασή μας. Εύχομαι Καλό Πάσχα και Ευλογία σε όλους, «νηστεύσαντες» και «μη νηστεύσαντες».

 

Δρόσος Τσαβλής, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, πνευμονολόγος: «Η φετινή Ανάσταση να αποτελέσει εφαλτήριο επανεκκίνησης για τη Θεσσαλονίκη μας και τον κόσμο της»

«Η Ανάσταση του Χριστού, εκτός από το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης της Αληθινής Ζωής έναντι του θανάτου και της αμαρτίας, εκπέμπει και το μήνυμα του θάρρους και της αισιοδοξίας. Και τα δύο είναι απολύτως αναγκαία για τον πολύπλευρο καθημερινό αγώνα των ανθρώπων της πόλης μας. Οι ψυχές πολλών από εμάς διακατέχονται από φόβο, ανασφάλεια και έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε πέρα από την πανδημία. Οι δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες οδηγούν τους συμπολίτες μας σε παραίτηση από την καθημερινότητα, που τρέχει και απαιτεί συντονισμένες δράσεις και λύσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Η φετινή Ανάσταση εύχομαι κι ελπίζω με όλη μου την καρδιά, να αποτελέσει εφαλτήριο επανεκκίνησης για τη Θεσσαλονίκη μας και για τον κόσμο της. Πρόκληση της δικής μας γενιάς είναι να εξασφαλίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε η συνένωση δυνάμεων απέναντι στο μαύρο και στο γκρίζο των ημερών να γίνει το πάγιο και σταθερό μας πλεονέκτημα. Είμαι βέβαιος ότι όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς θα συμβάλλουν με συνέπεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα προς την κατεύθυνση αυτή. Καλή Ανάσταση!».

 

Νέλλη Αηδονά, δημοτική σύμβουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ.Θεσσαλονίκης: «Να αναστηθεί η ελπίδα, η δύναμη, το αίσθημα έγνοιας για τον συνάνθρωπο»

«Σε ονειροφαντασιακό επίπεδο: να γίνει μια όμορφη, ελκυστική πόλη, όπου οι κάτοικοί της θα την αγαπούν και θα την νοιάζονται. [όπως παλιά που ζούσαν μια ζωή στα μέτρα τους, σε γειτονιές, με το κλειδί έξω από την πόρτα, τα παιδιά να παίζουν στην αλάνα και τα γέλια τους να καλύπτουν κάθε ενοχλητικό θόρυβο, με τις γειτόνισσες στα σκαμνιά τους, τα λουλούδια στους κήπους και τα γιασεμιά να νικούν κάθε μόλυνση και δυσωδία.]

Σε ρεαλιστικό επίπεδο: να γίνει πιο λειτουργική, πιο ασφαλής, πιο γενναιόδωρη, να αναπτύξει περισσότερο την φροντίδα για τους μοναχικούς, τους απόρους, τους ηλικιωμένους, τους μονογονείς. Να γίνει πιο προσιτή και φιλόξενη στους φοιτητές και τους επισκέπτες της.

Σε μεταφυσικό επίπεδο: να αναστηθεί μέσα στον καθένα μας η ελπίδα, η δύναμη να αντιμετωπίζουμε την απίστευτη εποχή που βιώνουμε. Να αναστηθεί το αίσθημα της συλλογικότητας  και της έγνοιας για τον συνάνθρωπο.

Ευχή μου: οι Θεσσαλονικείς από απλοί κάτοικοι να γίνουν ξανά υπεύθυνοι πολίτες. Μακάρι η πανδημία να γίνει σύντομα παρελθόν! Καλή Ανάσταση!».

 

Γιώργος Λίλτσης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Παύλου Μελά, γιατρός: «Δύναμη στους γιατρούς των νοσοκομείων και λιγότερες απώλειες στην οικονομία»

«Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα και της Ανάστασης γίνεται για δεύτερη φορά σε συνθήκες πρωτόγνωρης  πανδημίας, και ρυθμούς κορονοϊού. Δυστυχώς, η πόλη μας “χτυπήθηκε” από τον ιό κυρίως στο δεύτερο κύμα του Νοεμβρίου, ενώ και το τρίτο κύμα δεν μας  άφησε αλώβητους. Η φετινή Ανάσταση λοιπόν, ως γιατρός και ως πολίτης θέλω να φέρει για τη πόλη μας και όχι μόνο, λιγότερα κρούσματα, λιγότερους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σαφώς λιγότερους θανάτους. Στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εδώ και ένα χρόνο δίνουν πραγματική μάχη κατά του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή να φέρει δύναμη  και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν να έχουν επιτυχία.

Παράλληλα, η φετινή Ανάσταση θέλω να φέρει όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες στον τομέα της οικονομίας και το οικονομικό τσουνάμι που φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσει να είναι όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Συμβάλλοντας κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση, εδώ και αρκετές εβδομάδες ως “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” αναλάβαμε την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας στο δήμο Παύλου Μελά για ενίσχυση των καταστημάτων της γειτονιάς μας και στήριξη της τοπικής αγοράς. Όσο μπορεί ο καθένας μας με τον τρόπο του, να ενισχύσει τα μαγαζάκια της περιοχής μας και τους μεροκαματιάρηδες ιδιοκτήτες και υπαλλήλους τους. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλες και όλους, και του χρόνου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ».

 

Αλεξάνδρα Τερζίδου, δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος Α’βαθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Νεάπολης – Συκεών: «Να έρθει η Ανάσταση σε μία πλειάδα χρόνιων και άλυτων προβλημάτων»

«Η Ανάσταση του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει Ανάσταση της πόλης μας που τόσο πολύ ταλαιπωρείται από την κρίση του κορονοϊού αλλά και από μία πλειάδα χρόνιων και άλυτων προβλημάτων. Να αναγεννηθεί μία πόλη φιλική και προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ, να αποκατασταθεί το άθλιο σύστημα των δημοσίων συγκοινωνιών που τόσο ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες και να ολοκληρωθεί επιτέλους το ΜΕΤΡΟ, μια εμβληματική υποδομή, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους ανθρώπους της, το οποίο δυστυχώς βιώσαμε μόνο ως εικονική πραγματικότητα με τους μουσαμάδες.Να γίνει η Θεσσαλονίκη και πάλι σταυροδρόμι των Βαλκανίων και πόλος έλξης για περισσότερους τουρίστες. Να αποσυμφορηθεί και να αναζωογονηθεί, με την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο και μετατροπή του σημερινού χώρου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πολιτισμού και Πρασίνου, όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει συνέχεια ζωής από το παρελθόν. Ήταν πάντα μία πόλη πρωτοπόρα, ποτέ κωμόπολη όπως η Αθήνα. Γι’ αυτό και δε θα πρέπει να φοβηθούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε ό,τι επιβάλλεται, προκειμένου να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση. Γιατί της αξίζει».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ