Τι ζητούν από τον Πάπα οι... ερωμένες των κληρικών - Karfitsa.gr
Διεθνή

Τι ζητούν από τον Πάπα οι… ερωμένες των κληρικών

Οι 26 όπως επισημαίνουν μιλούν εξ’ονόματος πολλών που ...

4B8846F9CC47EC53B25028C263AFCB5DΑπευθύνθηκαν στον Πάπα Φραγκίσκο στον ενικό, του ζήτησαν να κάνει την αλλαγή όχι για το δικό τους καλό, αλλά για το καλό της Εκκλησίας και του εξέφρασαν τον «δυσβάσταχτο πόνο» τους…

Ο λόγος για 26 γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι ερωμένες ιερέων και μέσω επιστολής τους, ζητούν από τον ποντίφικα να καταργήσει τον κανόνα της αγαμίας των κληρικών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι 26 γυναίκες υπέγραψαν την επιστολή με το μικρό τους όνομα και το αρχικό του επωνύμου τους ή τον τόπο καταγωγής τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Vatican Insider που πρώτος μετέδωσε την είδηση, σε δεύτερο έγγραφο αναφέρονταν ολόκληρο το ονοματεπώνυμο των απεγνωσμένων γυναικών, καθώς και οι τηλεφωνικοί αριθμοί τους.

Οι 26 όπως επισημαίνουν μιλούν εξ’ονόματος πολλών που ζουν στη σιωπή και συνεχίζουν τονίζοντας: «Όπως γνωρίζεις καλά, ειπώθηκαν πολλά από πολλούς που τίθενται υπέρ της επιλογής αγαμίας, αλλά λίγα είναι γνωστά για τον δυσβάσταχτο πόνο τον οποίο νιώθει μία γυναίκα που ζει με έναν ιερέα βιώνοντας την έντονη εμπειρία του έρωτα. Θέλουμε, με ταπεινότητα, να θέσουμε μπροστά σου τον πόνο μας, μέχρι κάτι να αλλάξει, όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρη την Εκκλησία».

protothema.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ