Τίνος είναι ο... τάφος αυτός; - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Τίνος είναι ο… τάφος αυτός;

Οι πολιτικοί που αισθάνονται... δικαιωμένοι

 

karaogloy

Τίνος είναι ο… τάφος αυτός; Μετά την χθεσινή επίσκεψη Σαμαρά στην Αμφίπολη Σερρών και την ανακοίνωση μιας σημαντικής ανακάλυψης -δεν ξέρουμε ακόμα εάν πρόκειται για τον Αλέξανδρο, τη σύζυγό του, κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή κάποιον συνεργάτη του και Μακεδόνα αξιωματούχο- πολιτικοί σπεύδουν να τονίσουν πως “αυτός είναι ο… τάφος τους” αφού οι ίδιοι μερίμνησαν για τη συνέχιση των εργασιών.

Η αλήθεια είναι λοιπόν πως ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου έχει δίκιο να νιώθει δικαιωμένος, αφού ήταν από τους πρώτους που πίστεψε στην ανασκαφή και μάλιστα έβαλε το… χέρι στην τσέπη για να συνεχιστούν οι εργασίες που είχαν σταματήσει.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου 2012 ο Καράογλου επισκέφθηκε για πρώτη φορά, ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, το χώρο τον ανασκαφών στην Αμφίπολη όπου και συζήτησε με τη διευθύντρια της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, για την εξέλιξη της έρευνας και τα σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο φως.

Τότε οι ανασκαφές είχαν σχεδόν βαλτώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με τον Καράογλου να ανακοινώνει τη χρηματοδότηση της συνέχισης των ανασκαφών με το ποσό των 50.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Τύμβο ο Καράογλου είχε δηλώσει τα εξής: «Για το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ο πολιτισμός αποτελεί σημείο αναφοράς», τόνισε ο κ. Καράογλου. «Τα οφέλη από την ανάδειξη των ευρημάτων θα είναι πολλαπλά, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο. Και παράλληλα εμπλουτίζουν την αρχαιολογική γνώση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιχειρούν συστηματικά να παραχαράξουν την Ιστορία ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική”.

 

Β. Στολ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ