Το 93% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία... - Karfitsa.gr
Διεθνή

Το 93% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία…

Για συμμετοχή 44,27% στο δημοψήφισμα μόνο τις πρώτες έξι ώρες έκαναν λόγο οι αρχές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Για ποσοστά 93% υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένωσης με τη Ρωσία στην Κριμαία κάνει λόγο το αγγλόφωνο ρωσικό κρατικό δίκτυο Russia Today, επικαλούμενο τα πρώτα exit polls.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ προτείνουν στη Ρωσία να στηρίξει την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ουκρανία, μέσω της οποίας θα κατοχυρωθούν τα δικαίωματα των μειονοτήτων στη χώρα, μεταξύ άλλων και των Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών της Κριμαίας.

Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής

  1. Η Κριμαία αποφαίνεται δια της ψήφου των κατοίκων της για το κάτα πόσο θα ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία ή θα παραμείνει εντός της Ουκρανίας, με μεγαλύτερη αυτονομία.
  2. Η Ρωσία απομονώθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν άσκησε βέτο σε ψήφισμα το οποίο ασκούσε κριτική στη διοργάνωση δημοψηφίσματος στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.
  3. Το Κίεβο και η Δύση έχουν χαρακτηρίσει το υποστηριζόμενο από τη Μόσχα δημοψήφισμα ως παράνομο, με τις ΗΠΑκαι την Ε.Ε. να απειλούν τη Ρωσία με βαριές κυρώσεις.
  4. Η μέχρι στιγμής συμμετοχή είναι μεγάλη στην περιφερειακή πρωτεύουσα Συμφερόπολη και στην κυρίως ταταρική πόλη Μπαχτσισαράι.
  5. Ρώσοι στρατιώτες έχουν τον ντε φάκτο έλεγχο της κατοικούμενης κατά πλειοψηφία από Ρώσους ουκρανικής επαρχίας και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι θετικό για απόσχιση από την Ουκρανία και ένωση με τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters:

 

Κόσμος κρατά σημαίες της Κριμαίας, εν αναμονή της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, στη Συμφερόπολη.

Οι κάτοικοι της Κριμαίας κλήθηκαν σήμερα να επιλέξουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία ή την παραμονή της στην Ουκρανία σε ένα δημοψήφισμα που έχει καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, αλλά υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ