Το άνοιγμα των συνόρων της Νυμφαίας «κλειδί» για τον Τουρισμό σε Θάσο και Σαμοθράκη - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Το άνοιγμα των συνόρων της Νυμφαίας «κλειδί» για τον Τουρισμό σε Θάσο και Σαμοθράκη

Το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας μέσα στον Απρίλιο πιλοτικά προσπαθεί να πετύχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με σειρά επαφών με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας.

Της Δέσποινας Κρητικού 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στον μεθοριακό σταθμό γίνονται εργασίες για να στηθούν κοντέινερ όπου θα γίνονται οι έλεγχοι των τουριστών που θα έρχονται οδικώς με προορισμό τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.

Η περυσινός αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού της Κομοτηνής, προκάλεσε τεράστιες απώλειες και οικονομική καταστροφή  στους επαγγελματίες του τουρισμού στα δύο νησιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το  2019 από τα σύνορα της Νυμφαίας πέρασαν 3 εκατομμύρια Βούλγαροι και Ρουμάνοι τουρίστες  ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός πλησίασε το απόλυτο μηδέν οδηγείται  στο συμπέρασμα ότι η μόνη λύση για την τουριστική ανάκαμψη στα νησιά και στο παράκτιο μέτωπο της Καβάλας εξαρτάται αποκλειστικά από τον οδικό τουρισμό.

 «Με το άνοιγμα των συνόρων και την έλευση τουριστών θα υπάρξει ανάκαμψη του τουρισμού στα παραθεριστικά θέρετρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στα δύο νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Πιέζουμε για το πιλοτικό άνοιγμα των συνόρων  της Νυμφαίας από τα μέσα Απριλίου με την διενέργεια τεστ covid 19 και περιμένουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα» αναφέρει στην karfitsa ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Τσώνης. Ο ίδιος εξηγεί ότι πέρυσι δεν υπήρχε γνώση σε μια νέα συνθήκη που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και αναφέρει ότι ήδη σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, οι επαγγελματίες τουρισμού έχουν εκπαιδευτεί στα πρωτόκολλα κατά της διασποράς κορονοϊού.

Στοίχημα η παραμονή της χώρας μας στις «πράσινες» περιοχές

Ακόμη ένα κλειδί για το άνοιγμα του τουρισμού  είναι να παραμείνει η χώρα «πράσινη» και να μην υπάρξουν απαγορευτικές ταξιδιωτικές οδηγίες από τις χώρες των Βαλκανίων προς τους πολίτες τους που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα για Τουρισμό.

Όπως εξηγεί  ο κ Τσώνης, αν αλλάξει η εικόνα μας και η αύξηση των κρουσμάτων οδηγήσει τη χώρα στο «κίτρινο» τότε εκ των πραγμάτων οι κρατήσεις θα ακυρωθούν και θα χρειαστεί ένα δεκαπενθήμερο ίσως και περισσότερο  έως ότου αλλάξει η κατάταξη.

Την ίδια ώρα οι επαγγελματίες ξενοδόχοι αποφάσισαν για ακόμη μια χρονιά να χρηματοδοτήσουν τα  τεστ κορονοϊού που θα χρειαστεί να κάνουν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Λευτέρης Κυριακίδης υπάρχει αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν

Αισιόδοξος για την φετινή τουριστική χρονιά εμφανίζεται ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ο οποίος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ενημερώνεται για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

«Το άνοιγμα της Νυμφαίας από τον Απρίλιο και καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων μηνών είναι απαραίτητο για την τόνωση της τουριστικής αγοράς» αναφέρει και συμπληρώνει ότι οι πληροφορίες που λαμβάνει κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από τις χώρες των Βαλκανίων με τουρίστες που θα επισκεφτούν το νησί οδικώς καθώς και για τους παραδοσιακούς τουρίστες της Ευρώπης που θα συνεχίσουν και φέτος να προτιμάνε τη Θάσο για τις διακοπές τους.

Η Βρετανική αγορά συνεχίζει να αποτελεί βασικό κομμάτι και για την φετινή τουριστική σεζόν και σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου,  και για φέτος κάθε εβδομάδα προγραμματίζονται τέσσερις πτήσεις με τελικό προορισμό των τουριστών το νησί.

Άνοιγμα τουριστικό σε νέες αγορές

Στο μεταξύ στους παραδοσιακούς τουρίστες που επισκέπτονται το νησί έρχονται να προστεθούν φέτος και Ισραηλινοί. Το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της χώρας έγινε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαν μεγάλα τουριστικά γραφεία και πράκτορες από το Ισραήλ. Οι φυσικές ομορφιές της Θάσου προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των Ισραηλινών που έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους  με προκρατήσεις για φέτος το καλοκαίρι.

Προσπάθεια για αύξηση δρομολογίων από το λιμάνι του Πρίνου

Τα δρομολόγια των πλοίων είναι τακτικά από το λιμάνι της Κεραμωτής προς την πρωτεύουσα του νησιού τον Λιμένα. Δεν ισχύει το ίδιο για το άλλο λιμάνι της Θάσου τον Πρίνο που συνδέει το νησί με την Καβάλα.

Από εκεί γίνεται ένα δρομολόγιο την ημέρα με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του νησιού που θέλουν να μεταβούν στην πόλη της Καβάλας, όπου υπάρχουν πολλές δημόσιες  υπηρεσίες και η Εφορία, μετά το κλείσιμο του παραρτήματος στο νησί πριν από πολλά χρόνια.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ