Το CUV υπεύθυνο για τον γυναικείο οργασμό και όχι το σημείο G - Karfitsa.gr
Υγεία

Το CUV υπεύθυνο για τον γυναικείο οργασμό και όχι το σημείο G

Σύμφωνα με έρευνες η σεξουαλική διέγερση δεν εντοπίζεται σε ένα μεμονωμένο σημείο

o-SEX-facebook

Ιταλοί ερευνητές ανατρέπουν τη θεωρία γύρω από το σημείο G και κάνουν λόγο για το CUV που συμβάλει στον γυναικείο οργασμό.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Reviews Urology, υποστηρίζει πως η σεξουαλική διέγερση δεν εντοπίζεται σε ένα μεμονωμένο σημείο. Η κλειτορίδα, ο κόλπος και η ουρήθρα αποτελούν «εξαιρετικά δυναμικές και ευαίσθητες δομές» και συνδέονται σε ένα σύμπλεγμα που καθορίζει την ερωτική απόλαυση.

Ο επικεφαλής της μελέτης Εμανουέλ Τζανίνι, καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, διευκρινίζει πως οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης, όπως ο υπέρηχος, έχουν βοηθήσει τους επιστήμονες να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα διάφορα μέρη του αναπαραγωγικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Έτσι, η γυναικεία ερωτική απόλαυση φαίνεται πως καθορίζεται από το σύμπλεγμα κλειτορίδας, ουρήθρας και πρόσθιου κολπικού τοιχώματος, το λεγόμενο κλειτοριδουρηθροκολπικό σύμπλεγμα ή σύμπλεγμα CUV (clitourethrovaginal complex).

Η θεωρία αυτή περιγράφει μια ευρύτερη περιοχή του γυναικείου σώματος. Όταν διεγείρεται σωστά η περιοχή αυτή κατά τη διείσδυση, επιτυγχάνεται η οργασμική αντίδραση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ