Το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα γιορτάζει 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα γιορτάζει 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη

Εβδομάδα εκδηλώσεων

giatroi-xwris-sunora-thessΟι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γιορτάζουν την 25η  επέτειο του Ελληνικού Τμήματος και επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 15 Μαΐου για μια εβδομάδα εκδηλώσεων (έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, ενημερωτική συνάντηση για συμμετοχή σε αποστολή) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θυμάται τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του και μοιράζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τις «στιγμές αλήθειας» των ανθρώπων που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν αυτή την ιστορία στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Φωτογραφικά πορτρέτα των «πρωταγωνιστών» της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα∙ εικόνες έντονες που αποτυπώνουν τον ανθρώπινο πόνο αλλά και την προσπάθεια για την ανακούφισή του∙ ιστορίες γεμάτες ευαισθησία και αλληλεγγύη που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο∙ γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή διαφορετικών ανθρώπων, ξένοι που ήρθαν κοντά για μια στιγμή και η μοίρα τους άλλαξε για πάντα.

«Από το 1990 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Τμήμα μέχρι σήμερα, εκατοντάδες Έλληνες “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που από την αρχή της πορείας μας στην Ελλάδα έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο έργο της οργάνωσης»,αναφέρει η Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η επέτειος των 25 χρόνων μας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθούμε και πάλι τη Θεσσαλονίκη και να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο στην πόλη αναφορικά με την ανθρωπιστική δράση και μάλιστα σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που βιώνουμε όλοι».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ