Το έσκασε στην Κίνα η τίγρης που απελευθέρωσε ο Πούτιν - Karfitsa.gr
Διεθνή

Το έσκασε στην Κίνα η τίγρης που απελευθέρωσε ο Πούτιν

Ο ζωηρός Kuzya διέσχισε κολυμπώντας τον ποταμό Αμούρ

 

ImageHandler (2)

Τον περασμένο Μάιο, σε μια τελετή που βιντεοσκοπήθηκε, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απελευθέρωσε τρεις σπάνιες τίγρεις της Σιβηρίας στην απομακρυσμένη περιοχή Αμούρ.

Όμως, η μία από τις τρεις που είναι αρσενική και ακούει στο όνομα Kuzya, χάθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, που διεπίστωσαν ότι η 19 μηνών σπάνια τίγρης, έχει περάσει στην γειτονική Κίνα. Η τίγρης φέρει στο σώμα της συσκευή εντοπισμού και έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Ρωσία ειδοποίησαν τις δασικές αρχές της Κίνας, ότι η τίγρης εντοπίστηκε σε υδροβιότοπο στην επαρχία Heilongjiang.

Οι τρεις τίγρεις είχαν βρεθεί πριν δυο χρόνια πεινασμένες στην δασική περιοχή Ussuri Taiga, στα σύνορα Ρωσίας – Κίνας και οι ρωσικές αρχές τις περιέθαλψαν και τις δίδαξαν πώς να κυνηγούν, προτού τις απελευθερώσουν και πάλι στη φύση.

Οι δύο άλλες τίγρεις, που φέρουν τα ονόματα Borya και Ilona, εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή του Αμούρ, ενώ για τον ζωηρό Kuzya, πιστεύεται ότι διέσχισε κολυμπώντας τον ομώνυμο ποταμό και πέρασε στην Κίνα.

Τον Ιούλιο του 2010 η Ρωσία υιοθέτησε μια εκστρατεία για την διάσωση της σπάνιας τίγρης της Σιβηρίας και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τέθηκε επικεφαλής της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, οι αρμόδιοι αφαιρούν από τα δάση της περιοχής πιθανές παγίδες και έχουν τοποθετήσει πάνω από 60 κάμερες σε μια προσπάθεια εντοπισμού του Kuzya.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Άγριας Ζωής (World Wildlife Fund), υπάρχουν μόνο 450 τίγρεις Σιβηρίας σε όλο τον κόσμο, με τις περισσότερες από αυτές να ζουν στη ρωσική Άπω Ανατολή και μερικές ενδεχομένως στις παραμεθόριες περιοχές της Κίνας και στη Βόρεια Κορέα.Vladimir Putin

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ