«Το φαρμακείο της γειτονιάς πρέπει να παραμείνει ζωντανό» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

«Το φαρμακείο της γειτονιάς πρέπει να παραμείνει ζωντανό»

Κοντά στους φαρμακοποιούς ο Στράτος Σιμόπουλος

simopoulos-farmakopoioi1Με τους φαρμακοποιούς, τους ανθρώπους ενός κλάδου με τον οποίο τον συνδέουν πολλά, αφού είναι παντρεμένος με φαρμακοποιό, συνέχισε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος, τις ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης εκδήλωση για φαρμακοποιούς, αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα του κλάδου, τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, σκοπεύει να συμβάλλει στη δρομολόγηση λύσεων, ώστε οι φαρμακοποιοί να μπορούν να προσφέρουν ανεμπόδιστα πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους. «Το φαρμακείο της γειτονιάς πρέπει να παραμείνει ζωντανό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί είναι πάντα κοντά σε όσους τους έχουν ανάγκη, σε όσους χρειάζονται την επιστημονική συμβουλή τους, σε όσους χρειάζονται συμπαράσταση και κατανόηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν.

simopoulos-farmakopoioi2

Ειδική αναφορά έκανε στη φαρμακευτική δαπάνη. «Η χώρα πέρασε πολύ δύσκολες ώρες και η φαρμακευτική δαπάνη έχει φτάσει στα κατώτατα δυνατά όρια. Περαιτέρω μείωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον κοινωνικό ιστό. Θα είμαι δίπλα σας, ώστε όχι μόνον να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση, αλλά για να δούμε σταδιακά την κατάσταση να αντιστρέφεται», σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος.

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της χορήγησης φαρμάκων, είτε πρόκειται για συνταγογραφούμενα είτε για μη συνταγογραφούμενα από τα σούπερ μάρκετ, κάτι το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους φαρμακοποιούς. Ειδική αναφορά έκανε στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

«Οι φαρμακοποιοί συνεισέφεραν τα μέγιστα στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα. Η μάχη ήταν σκληρή, όμως τα καταφέραμε. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες, αφού χρειάζεται λίγη ακόμα προσπάθεια, λίγη ακόμα υπομονή, για να αρχίσει η αποκατάσταση των περικοπών και των αδικιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ