"Το γελοίο σκοτώνει τη λογική, η απεργία δεν έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση" - Karfitsa.gr
Karfitsomata

«Το γελοίο σκοτώνει τη λογική, η απεργία δεν έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση»

"Ξεπέρασε το 34% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη"

GSSE - PANAGOPOULOS-PROEDROS

«Επειδή το γελοίο σκοτώνει τη λογική, η 24ωρη απεργία της Πέμπτης δεν έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά για τον ίδιο λόγο που έγιναν και οι προηγούμενες 42 απεργίες, επί προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα μνημόνια» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας από το βήμα του 32ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, η ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται δεν έχει αλλάξει και σημείωσε ότι έρχονται μεγάλες περικοπές στο Ασφαλιστικό και αλλαγή του χαρακτήρα του, ενώ χαρακτήρισε «βαρουφάκειες εξυπνάδες» τα περί «έξυπνων συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι το φετινό συνέδριο του ΕΚΘ, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα στην ίδια κατάσταση με τρία χρόνια πριν, οπότε και πραγματοποιήθηκε το 31ο Συνέδριο. «Μας βρίσκει λίγους μήνες μετά την ψήφιση ενός τρίτου, επαχθέστερου μνημονίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα» επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

tsarampoulidis_32synedrio

«Οι φορομπηχτικές πολιτικές, οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σήμερα, εάν κάνουμε μια σύγκριση με τρία χρόνια πριν θα δούμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι λίστες των ανέργων συνεχώς μεγαλώνουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα παιδιά μας γίνονται οικονομικοί μετανάστες και ελπίδα, η οποία όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αν και πεθαίνει τελευταία, δεν υπάρχει. Δυστυχώς η εναλλαγή προσώπων και κομμάτων στα κυβερνητικά πόστα δεν έφερε, όπως μας υποσχέθηκαν κάποιοι, αλλαγή πολιτικής. Για να πάρει μια ανάσα η ελληνική οικονομία, η θηλιά γύρω από τον λαιμό του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνταξιούχου συνεχώς σφίγγει».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη είπε πως τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής αναφέρουν ότι το 2014 η ανεργία στο νομό έκλεισε στο 30,2%, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ ξεπέρασε το 34% και οι αριθμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς της δεκαετίας του ’60.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών των προέδρων της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, υπήρξαν αποδοκιμασίες από μέλη του ΠΑΜΕ.
Λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας εκφυλισμό του συνεδρίου και των διαδικασιών του. Την Κυριακή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας διοίκησης του ΕΚΘ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ