Το γήπεδο όπου επιτρέπεται το βάδισμα αλλά όχι το τρέξιμο!(ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Το γήπεδο όπου επιτρέπεται το βάδισμα αλλά όχι το τρέξιμο!(ΦΩΤΟ)

Το επικίνδυνο ταρτάν και η ανάπλαση που δεν ολοκληρώθηκε

tartan-gipedo-thema-kΤου Λευτέρη Ζαβλιάρη

«Η χρήση του γηπέδου περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για βάδην». Αυτό τα πανό βλέπουν περιμετρικά του δημοτικού σταδίου της Νεάπολης που άνοιξε μετά τα έργα ανάπλασης πριν λίγους μήνες για το κοινό, ωστόσο η χρήση του παραμένει περιορισμένη.

Το ταρτάν του γηπέδου που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν εδώ και πολλά χρόνια από δημότες και αθλητές είναι σε κατάσταση που το καθιστά απαγορευτικό για πλήρη χρήση. Οι λακούβες που έχουν καλυφθεί με μπαλώματα, κάνουν το ταρτάν ιδιαίτερα επικίνδυνο τόσο για αθλητές, όσο και για απλούς δημότες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το στάδιο για τρέξιμο, αφού οι τραυματισμοί είναι πολύ πιθανοί.

gipedo-neapolis1gipedo-neapolis2

Ως εκ τούτου οι δημότες, κυρίως οι ηλικιωμένοι περιορίζονται εδώ και ένα δίμηνο περίπου από τότε που άνοιξε και πάλι το στάδιο στο βάδισμα. Στην αυτοψία που πραγματοποίησε το karfitsa.gr στο χώρο, εκτός από τα προειδοποιητικά πανό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημεία στο ταρτάν που όντως δικαιολογημένα απαγορεύουν τη χρήση του για τρέξιμο. Βαρύτητα δόθηκε στην αναστήλωση των κερκίδων, στην ανάπλαση των γηπέδων 5Χ5 και στην περίφραξη, σε ένα έργο που σύμφωνα με τον δήμο Νεάπολης Συκεών συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από το δημοτικό ταμείο.

«Όταν φτιάξει ο καιρός»

Στο ρίσκο να καταστραφεί και πάλι λόγω καιρικών συνθηκών αποδίδει την προς το παρών μη τοποθέτηση του ταρτάν κατά την ανάπλαση του σταδίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη. «Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε να ολοκληρώσουμε την ανάπλαση με το ταρτάν, καθώς θα μπορούσαν να προκύψουν νέα προβλήματα εξαιτίας του καιρού», εξηγεί στο karfitsa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Όπως λέει μάλιστα, «όταν βελτιωθεί ο καιρός, αφού χειμώνα δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εργασίες θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του τάπητα του ταρτάν», ενώ όπως τονίζει ο κ. Σαουλίδης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να τεθεί η δρομολόγηση του έργου καθώς πρέπει να επιλυθούν ορισμένα γραφειοκρατικά θέματα. Όσο για το λόγο που άνοιξε το στάδιο αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του, ο Αντώνης Σαουλίδης επισημαίνει ότι ο χώρος πάντα χρησιμοποιούνταν από αρκετούς βαδιστές. «Έγινε μια μικρή επιδιόρθωση στο υπάρχον ταρτάν ώστε να χρησιμοποιείται μόνο για βάδισμα προς το παρών».

gipedo-neapolis3

Όσο για τους αθλητές της περιοχής που χρησιμοποιούσαν το στάδιο για τις προπονήσεις τους σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων μπορούν να χρησιμοποιούν το γήπεδο του «Κεραυνού» στις Συκιές όπου έχει μπει ταρτάν στα 3/4 του γηπέδου ώστε να κάνουν εκεί την προετοιμασία τους.

«Υπάρχουν σκοτεινά σημεία»

Το γεγονός ότι η αξία χρήσης του σταδίου που έχει χαθεί με την κατάσταση που επικρατεί, είναι μεγαλύτερη από την ίδια την αξία έργου, επισημαίνει στο karfitsa.gr ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νεάπολης Συκεών και πρώην δήμαρχος Νεάπολης Γρηγόρης Χατζησάββας.

Επί δημαρχίας του το 1990 το δημοτικό στάδιο είχε κατασκευαστεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με την έκταση να ανήκει μέχρι τότε στον Ελληνικό Στρατό.

gipedo-neapolis4 gipedo-neapolis5

«Το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Αύγουστο. Φυσικά μέσα στην ανάπλαση προβλεπόταν η αντικατάσταση του ταρτάν που είναι σε κακή κατάσταση. Επίσης ο αγωνιστικός χώρος που έχει αντικατασταθεί δεν είναι κατά την προσωπική μου άποψη ότι καλύτερο», επισημαίνει ο κ. Χατζησάββας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η διοίκηση του δήμου «έχει απαντήσει για το θέμα λέγοντας ότι η αντικατάσταση θα ολοκληρωθεί όταν βελτιωθεί ο καιρός. Κατά τη γνώμη μας υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία στο ζήτημα της ανακατασκευής. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν επαρκείς».

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ