Το μήνυμα του Βαρθολομαίου στη μονή Εσφιγμένου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Το μήνυμα του Βαρθολομαίου στη μονή Εσφιγμένου

bartholomeosΜήνυμα προς τους ζηλωτές της μονής Εσφιγμένου έστειλε την Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, όπου διαμένει η αδελφότητα των αγιορειτών που εκπροσωπεί τη μονή.

«Το άδικο ουκ ευλογείται. Και για αυτό κατακλείω με δύο τρεις λέξεις προς τους εκ δεξιών γείτονες σας. ‘Αρατε πύλας. Εξέλθετε και απέλθετε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Βαρθμολομαίου καλώντας τους να φροντίσουν για τη σωτηρία της ψυχής τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την προσωπικότητα και τη συνεισφορά του προσφάτως αποδημήσαντος ηγουμένου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του και επαίνεσε τον νέο ηγούμενο Βαρθολομαίο και την αδελφότητα για την αφοσίωση και την προσήλωση της στην ορθόδοξη πίστη και στην αποστολή της.

«Διπλασιαστήκατε σε αριθμό και εύχομαι να πολλαπλασιάζεστε και να έχετε εν ού μακρώ χρόνου και τα κτιριακά συγκροτήματα της μονής Εσφιγμένου τα οποία σας ανήκουν για να χωρέσετε και να αναπαυτείτε» είπε ο κ. Βαρθολομαίος, κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της συνεχιζόμενης κατάληψης από ζηλωτές του κτιρίου της ιστορικής μονής και του παλιού κτιρίου που βρίσκεται στα δεξιά του αντιπροσωπείου της αδελφότητας στις Καρυές και σημειώνοντας ότι η εξέλιξη του θέματος «θα έχει αργά ή γρήγορα, αισία έκβαση».

protothema

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ