Το μοναστήρι που λειτουργεί ως... ιατρική μονάδα επισκέφθηκε ο Ιωαννίδης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Το μοναστήρι που λειτουργεί ως… ιατρική μονάδα επισκέφθηκε ο Ιωαννίδης

Περισσότερες από 50.000 γυναίκες εξετάζονται δωρεάν

ioannidis-ormylia

Για το ιατρικό έργο που προσφέρει η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής ενημερώθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο και από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε το ίδρυμα «Ορμύλια» της μονής, όπου από το 1986 λειτουργεί ιατρική μονάδα. Στη μονάδα αυτή γίνονται προληπτικές εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Ιωαννίδης, περισσότερες από 50.000 γυναίκες από τη Χαλκιδική και όλη τη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο το ιατρικό κέντρο και εξετάζονται δωρεάν από το επιστημονικό προσωπικό.

«Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, στα μοναστήρια σώζει κανείς τη ψυχή του. Εδώ όμως που βρισκόμαστε σήμερα, σε αυτό το μοναστήρι, σώζει κανείς τη ζωή του. Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, που ανήκει πνευματικά στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος, αποτελεί παράδειγμα, αλλά και απόδειξη ότι η Εκκλησία έχει τεράστια προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να ενημερωθούμε για το έργο που προσφέρει η μονή στον τομέα της ιατρικής πρόληψης. Σήμερα ευχαριστήσαμε για την προσφορά αυτή τις μοναχές και όλους τους εθελοντές και τους διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους».

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο με την ιατρική μονάδα λειτουργεί και κέντρο ελέγχου για τη διαπίστωση της γνησιότητας έργων τέχνης.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεναγήθηκε στην ιερά μονή, στην οποία μονάζουν 120 μοναχές.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε οργανισμούς και φορείς στη Θεσσαλονίκη, και μοίρασε δώρα και ευχές σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ