Το πιο σοβαρό πρόβλημα, σήμερα στην Ευρώπη, είναι... - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Το πιο σοβαρό πρόβλημα, σήμερα στην Ευρώπη, είναι…

Η ανεργία των νέων αποτελεί «ίσως το πιο πιεστικό πρόβλημα στην Ευρώπη» σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ τους και στην γαλλική Λε Μοντ, μία ημέρα πριν τη σύνοδο με το ίδιο θέμα στο Βερολίνο.Μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «οι Γερμανοί, ενδυναμωμένοι απ’ όσα βίωσαν μετά την Επανένωση στον τομέα της μείωσης της ανεργίας μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών, μπορούν σήμερα να εισφέρουν με την εμπειρία τους» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της συνόδου, που θα περιστραφεί στο θέμα αυτό, η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα αποτελέσει την κεντρική προβληματική μίας νέας συνόδου, αύριο Τετάρτη, την οποία θα φιλοξενήσει η Μέρκελ. Κύριος προσκεκλημένος στην αυριανή σύνοδο είναι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η Μέρκελ επαναλαμβάνει τη θέση της για επιστροφή στην ανάπτυξη χάρις στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές αλλαγές, εντοπίζοντας τις αιτίες της κρίσης αποκλειστικά στο «αυξημένο επίπεδο δανεισμού ορισμένων κρατών» και τη μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα «στην αύξηση των μισθών και την αύξηση της παραγωγικότητας» σε κάποια τμήματα της Ευρώπης.

«Έχω την εντύπωση πως σε ορισμένες χώρες, οι πολίτες γνωρίζουν ακριβώς ποια λάθη διαπράχθηκαν στο παρελθόν. Λυπούμαι που συχνά είναι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη στα λάθη τούτα -όπως οι νέοι και οι αναξιοπαθούντες- που υποφέρουν περισσότερο σήμερα», σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ