Το πουλάνε το σπίτι... - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Το πουλάνε το σπίτι…

Η βίλα των 320 τ.μ η οποία βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό επί της οδού Γκύζη

Εκτός οικογένειας Παπανδρέου αναμένεται να τεθεί το σπίτι στο οποίο έζησε ο «Γέρος της Δημοκρατίας», Γεώργιος Παπανδρέου και η σύζυγός του, Σοφία Μινέικο προτού χωρίσουν.

Η βίλα των 320 τ.μ η οποία βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό επί της οδού Γκύζη ήταν το σπίτι του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι τον θάνατό του το 1969. Στο ίδιο σπίτι έζησε και ο πρώην πρωθυπουργός και εγγονός του, Γιώργος Παπανδρέου από το 1986 μέχρι το 1990, ενώ το 1991 ο Ανδρέας Παπανδρέου θα το πουλήσει στον επιχειρηματία Βλαχουτσίκο.

papandreou-spiti

Ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έμελλε να αλλάξει καθώς μετά από έξι χρόνια, βρέθηκε μία ιδιόχειρη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, στην οποία γινόταν σαφές πως κληροδοτούσε το συγκεκριμένο σπίτι στα εγγόνια της και όχι στον γιο της Ανδρέα. Η κατάσταση τότε θα «μπλέξει» ενώ θα ακολουθήσουν πολυετείς δικαστικές διαμάχες μεταξύ των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου (εκτός του Γιώργου) με την δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους, Δήμητρας Λιάνη.

papandreou-oikogeneia

Το χρονικό

  • 1991: Ο Ανδρέας Παπανδρέου πουλάει τη βίλα στον επιχειρηματία Χαράλαμπο Βλαχούτσικο.
  • 1997: Μετά τον θάνατο του Ανδρέα, η Σοφία, ο Νίκος και ο Αντρίκος ανταλλάσσουν αγωγές με τη Δ. Λιάνη διεκδικώντας την ιδιοκτησία της βίλας. Την ίδια χρονιά, διαθήκη της Μινέικο που βρέθηκε τυχαία στο Καστρί αναγνωρίζει τα εγγόνια της ως νόμιμους κληρονόμους.
  • 2003: Το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει τον Χαρ. Βλαχούτσικο ως νόμιμο ιδιοκτήτη της βίλας.
  • 2004: Το Εφετείο ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση.
  • 2006: Ο Αρειος Πάγος αναιρεί την απόφαση του Εφετείου και διατάσσει να κριθεί εκ νέου η υπόθεση από το ίδιο δικαστήριο.
  • 2007: Το Εφετείο κάνει για δεύτερη φορά δεκτή την αγωγή των Σοφίας, Νίκου και Αντρίκου.

papandreou-spiti-patriko

Ωστόσο όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής το συγκεκριμένο σπίτι πωλείται ξανά ενώ η περιγραφή του έχει ως εξής: «Η κλασική αυτή μονοκατοικία επιφανείας 320 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους και ήσυχους δρόμους του Ψυχικού. Κτισμένη το 1934 σε οικόπεδο 697μ² είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής του μεσοπολέμου. Το χωλ της εισόδου οδηγεί σε δύο άνετα σαλόνια με ένα τζάκι και με μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το φως και την θέα του κήπου να μπουν στο σπίτι.

»Μία ιδιαίτερα μεγάλη κουζίνα με breakfast room και ένα wc ξένων συμπληρώνουν το επίπεδο αυτό. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από τέσσερα μεγάλα φωτεινά υπνοδωμάτια και δύο μπάνια ενώ υπάρχει ένα ακόμα δωμάτιο – δώμα με το μπάνιο του στον τρίτο όροφο. Οι μεγάλες βεράντες έξω από τα υπνοδωμάτια δίνουν την δυνατότητα για θέα στους γύρω κήπους. Το σπίτι είναι κτισμένο στο μπροστινό τμήμα του οικοπέδου αφήνοντας έτσι έναν υπέροχο κήπο από πίσω. Είναι ένα από τα ιστορικότερα ακίνητα του Ψυχικού. Η κατοικία μπορεί να ανακαινισθεί και να γίνει πραγματικό κόσμημα ή να κατεδαφισθεί και στο οικόπεδο να δημιουργηθεί κάτι καινούριο».

paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ