Το προκλητικό εξώφυλλο του Economist με την Αφροδίτη της Μήλου να κρατά όπλο - ΦΩΤΟ - Karfitsa.gr
Διεθνή

Το προκλητικό εξώφυλλο του Economist με την Αφροδίτη της Μήλου να κρατά όπλο – ΦΩΤΟ

Ποιος είναι ο τίτλος

385x540_dc73e8ef5f1bcf1195c962bb4e07fb41

Από ένα προκλητικό εξώφυλλο συνοδεύεται το άρθρο του Economist για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται η Αφροδίτη της Μήλου να κρατά ένα όπλο, υπό τον τίτλο «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα».

«Το διακύβευμα είναι υψηλό. Παρά το γεγονός ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα, επιμένουν ότι θέλουν να παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα, τώρα υπάρχει μία σαφής απειλή του Grexit. Την περίοδο 2011-2012, η Μέρκελ αμφιταλαντεύονταν αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να στηρίξει τους Έλληνες και να τους κρατήσει στο ευρώ. Δεν ήθελε να κατηγορηθεί η Γερμανία για άλλη μία ευρωπαϊκή καταστροφή», αναφέρει το άρθρο του Economist και προσθέτει:

«Αυτή τη φορά οι πιθανότητες έχουν αλλάξει. Το Grexit θα μοιάζει περισσότερο με λάθος των Ελλήνων. Η οικονομία της Ευρώπης είναι ισχυρότερη κατά 80% του χρέους της Ελλάδας, το οποίο είναι στα χέρια των άλλων κυβερνήσεων».

Παράλληλα αναφέρεται και στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχει δίκιο σε δύο πράγματα και άδικο σε ένα. Συγκεκριμένα, το περιοδικό γράφει:

«Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο όταν λέει ότι η λιτότητα στην Ευρώπη ήταν υπερβολική. Έχει δίκιο επίσης όταν λέει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι ανεξόφλητο. Αλλά κάνει λάθος γιατί εγκαταλείπει τις μεταρρυθμίσεις. Το σχέδιό του να επαναπροσλάβει 12.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό θα ανατρέψει τα πάντα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ