Το Πρωτοδικείο «κούρεψε» κατά 75% στεγαστικό δάνειο - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Το Πρωτοδικείο «κούρεψε» κατά 75% στεγαστικό δάνειο

Σώθηκε κύρια κατοικία

DIKASTIKO_IOANNINAΚατά 75% «κούρεψε» το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, στεγαστικό δάνειο, σώζοντας έτσι από τις τράπεζες την πρώτη κατοικία, δανειολήπτη.

Τα δικαστήρια έρχονται στην κυριολεξία να σώσουν περιουσίες που είναι έτοιμες να βγουν στο σφυρί και όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να διασωθούν.Αυτή τη φορά, η απόφαση ήρθε μετά από έφεση. Είχε προηγηθεί η εκδίκαση στο Ειρηνοδικείο και τώρα επιτεύχθηκε ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα της οφειλής.

Σύμφωνα με την απόφαση το δάνειο κουρεύτηκε κατά 75% περίπου, από τις 80 χιλιάδες στις 22.500 και η αποπληρωμή θα γίνει με μηνιαίες δόσεις που θα ανέρχονται στα 124 ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες η δόση προ του κουρέματος, ξεπερνούσε τα εξακόσια ευρώ και με δεδομένη την οικονομική κρίση, ήταν αδύνατο να καλυφθεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου στην περίπτωση αυτή λειτουργεί σωτήρια καθώς σώζει το σπίτι, το οποίο αποτελεί βασική κατοικία για τον δανειολήπτη.Την υπόθεση χειρίστηκε στο Πρωτοδικείο το δικηγορικό γραφείο του Χάρη Λαζάνη.epiruspost.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ