, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Το μεγάλο έγκλημα στον ΠΑΟΚ»

georgountzos-thema-kΉταν Φεβρουάριος του 2013, όταν η Καλαμάτα κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο τον Πανηλειακό στο πελοποννησιακό ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το εν λόγω αποτέλεσμα λίγοι θα το μάθαιναν, εάν δεν έσπαγε κυριολεκτικά το διαδίκτυο η «βραζιλιάνικη» όπως θα έλεγε αργότερα περιγραφή ενός Καλαματιανού δημοσιογράφου, γνωστού μέχρι τότε μόνο στα όρια της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Ο λόγος για τον Σωτήρη Γεωργούντζο, που για περισσότερο από μια διετία απολαμβάνει πανελλαδική αναγνώριση με κάθε του ατάκα να γίνεται «viral» όπως θέλει η γλώσσα του διαδικτύου. Ο αγαπητός Σωτήρης γαλουχήθηκε δημοσιογραφικά στη Θεσσαλονίκη και τα «Σπορ του Βορρά» για μια οκταετία περίπου, για να κατηφορίσει το 1997 στα πάτρια εδάφη και να ενημερώνει πλέον τον κόσμο από το σάιτ του, τα… sportstonoto.gr. Ο Σωτήρης Γεωργούντζος μιλά στο karfitsa.gr για το ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη.
Συνέντευξη στον Λευτέρη Ζαβλιάρη
Πώς ξεκίνησε η καριέρα σας στη Θεσσαλονίκη;
Ήμουν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και κάποιοι φίλοι μου βρήκαν μια αγγελία από τα Σπορ του Βορρά που ζητούσε συνεργάτες. Πήγα στον υπεύθυνο για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια επειδή δεν ήξερα τις περιοχές και τα χωριά για να καλύπτω αγώνες, συνεργάστηκα με τον Λευτέρη Πλακίδα , ασχολήθηκα με όλα τα μικρά πρωταθλήματα μπάσκετ ανδρών και γυναικών. Μετά ασχολήθηκα με ρεπορτάζ του Ηρακλή και στη συνέχεια έκανα συνεντεύξεις για την τελευταία σελίδα. Τότε στην εφημερίδα υπήρχαν σημαντικά ονόματα, όπως ο Ντίνος Καραμητρούσης, ο Κώστας Βασιλόπουλος, ο Παναγιώτης Χορόζογλου, ο Γιώργος Καστάνης και φυσικά ο Δημήτρης Μπούζας ως διευθυντής που είναι και Καλαματιανός.
Τι θεωρείτε ότι άλλαξε από τότε;
Το λάθος ήταν η φυγή του κ. Μπούζα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν την κατιούσα τα Σπορ του Βορρά. Έχασαν το λαϊκό χαρακτήρα που είχαν, η νέα διεύθυνση ήθελε να κάνει την εφημερίδα Sportime, η οποία τελικά έκλεισε. Θυμάμαι πουλούσαμε 80.000 φύλλα! Έρχονταν κόσμος και ταξιτζήδες κυρίως που δεν έβρισκαν φύλλα και τα ζητούσαν από εμάς. Ήταν οι μεγάλες εποχές του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ τότε, που είχε κατακτήσει το κύπελλο Κόρατς, με Πρέλεβιτς, Φασούλα και Μπάρλοου, υπήρχε και η κόντρα με τον Άρη. Υπήρχε αυτό το στυλ με την ιστορική πρώτη σελίδα, το οποίο χάθηκε στη συνέχεια. Καθόμουν και έβλεπα πως στηνόταν η εφημερίδα μέχρι τις 3 το πρωί χωρίς εγώ να έχω αντικείμενο. Μπορώ να πω πως τα Σπορ με επηρέασαν στο δημοσιογραφικό μου στυλ στη μετέπειτα καριέρα μου.
Το διαδίκτυο σας έχει αναδείξει πανελλαδικά. Πως το αντιμετωπίζετε;
Είναι πλέον η εποχή του ηλεκτρονικού τύπου. Το διαδίκτυο, έσπασε τα σύνορα και έβγαλε τη δουλειά μου προς τα έξω, δεν γινόταν αλλιώς κάποιος από Θεσσαλονίκη να δει μια εκπομπή που έβγαινε στην Καλαμάτα. Το ίντερνετ σπάει τα σύνορα και για αυτό ασχολούμαι πολύ με αυτό, ασχολούμαι ιδιαίτερα με το σάιτ το sportstonoto. Το facebook με έχει βοηθήσει πάρα πολύ παίρνω πολύ υλικό από εκεί, είναι μια πληροφόρηση πιο άμεση. Άμα δεις σε επίπεδο κορυφής στην Ελλάδα η κατάσταση είναι παγιωμένη ειδικά σε κεντρικό επίπεδο. Ο συγγενής, ο φίλος, ο κουμπάρος κτλ. Στο δημόσιο θέλει δημόσιο βύσμα και στον ιδιωτικό τομέα ιδιωτικό βύσμα.
Τις επιλογές Σαββίδη στον ΠΑΟΚ πως τις σχολιάζετε;
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο Σαββίδης. Τον Άγγελο στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης τον έφερε, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο Σαββίδης δεν έχει δώσει για μένα τα λεφτά που περίμεναν στον ΠΑΟΚ, δεν άρπαξε την ευκαιρία της απουσίας της ΑΕΚ από τη Σούπερ Λίγκα. Ήταν ευκαιρία φέτος που παράπαιε ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν έγιναν μεταγραφές, απέτυχε σε αυτό, απέτυχε και σε συνεργάτες. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόβλημα είτε γιατί δεν έβαλε λεφτά είτε γιατί είναι μακριά. Μαζί με τον Ολυμπιακό είναι από τα μεγαλύτερα μεγέθη στην Ελλάδα. Έχει την Βόρεια Ελλάδα δική του. Αλλά και εδώ στην Καλαμάτα υπάρχει σύνδεσμος. Είναι μεγάλο μέγεθος. Ο Σαββίδης πρέπει να το καταλάβει αυτό.
Θεωρείτε ότι το επαρχιακό ποδόσφαιρο περνάει κρίση;
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πρόβλημα επειδή λείπουν οι μεγάλες περιφερειακές ομάδες, λείπει η Λάρισα, η Δόξα Δράμας και η Καστοριά, η Παναχαϊκή. Γεμίσαμε χωριά, είναι η εποχή των χωριών, δεν είναι άσχημα τα χωριά, ωραία είναι αλλά όχι για το ποδόσφαιρο, εκεί είναι για τοπικό πρωτάθλημα. Είναι ομάδες δορυφόροι που εξυπηρετούν τις μεγαλύτερες ομάδες. Το στοίχημα με το ποδόσφαιρο είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα που μπορούν να συντηρήσουν ομάδες-χωριά, με μία μικρή κερκίδα, κάτι που είναι αντιαισθητικό να το βλέπεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.