Το σαράκι του αδιέξοδου... - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

Το σαράκι του αδιέξοδου…

Προσπαθείς να βγεις σιγά σιγά από τον βούρκο που νιώθεις ότι έπεσες… νομίζεις πως έχεις πιαστεί από κάπου αλλά ξαφνικά διαπιστώνεις πως είναι ένα ξερό κλαδί που σου δίνει μια πρόσκαιρη χαρά… και ξανά πέφτεις στο βούρκο!!!
Άρθρο της Χρύσας Καρακάνα
Έτσι νιώθουμε πολλές φορές όταν θέλουμε να βγούμε από μια «ονειρική» συναισθηματικά κατάσταση , από μια κατάσταση που μας διαλύει σιγά σιγά σαν ένα σαράκι μέσα στο ξύλο !!!
Από έξω είναι όλα τόσο κανονικά αλλά από μέσα πονάς σε τρώει η απόρριψη , η κακή επιλογή , η λάθος κίνηση ή η μοίρα σου η ίδια όπως τη χαρακτηρίζεις .
Προσπαθείς μάταια να βγεις στο φως ,δίνεις μάχη να σταματήσεις να πονάς , ψάχνεις τρόπους να απελευθερωθείς περισσότερο από τις σκέψεις σου και τα σενάρια σου που σε κρατούν δέσμιο με αποτέλεσμα απλά να δημιουργείς ψευδαισθήσεις ότι το πετυχαίνεις…  και εκεί που απελπίζεσαι εμφανίζεται η ελπίδα – το φως- η τύχη πάντως κάτι που δε το περίμενες… το απροσδόκητο .
Αυτό το απροσδόκητο ,το παράδοξο είναι και το πιο καίριο στη ζωή μας !!! Εάν το εγώ το εμείς δεν είναι θωρακισμένο και σωστά δομημένο έρχεται αυτό το παράδοξο που είναι απλά μια κακή ή καλή στιγμή και μπορεί να μας ανεβάσει στους ουρανούς ή να μας ρίξει στα τάρταρα .
Απροσδόκητο που τέλος μας βοηθά να δώσουμε τους τίτλους τέλους μια καταστάσεις νιώθοντας μια ανακούφιση ή λύτρωση !
Λύτρωση ψυχής συναίσθημα που το νιώθεις σιγά σιγά μέσα σου…  αρχίζεις να ανθείς πάλι συναισθηματικά να νιώθεις πλέον απελευθέρωση από αυτό που θεωρούσες όμορφο αλλά δεν ήταν.
Βγαίνεις από τη ψευδαίσθηση πως ήσουν καλά στη ζώνη ασφαλείας σου (safe zone) και αρχίζεις να βλέπεις όπως είναι μια κατάσταση όχι όπως την φανταστικές όπως την ονειρεύτηκες !
Ξεκινάς να νιώθεις άβολα αλλά απροσδόκητα όμορφα , δύσκολα αλλά λυτρωτικά . Γιατί αυτό το απροσδόκητο σου έδειξε πώς πραγματικά είναι μια κατάσταση και όχι όπως εσύ την φαντάζεσαι !
Απλά το απροσδόκητο σου δείχνει πως ωραία τα όνειρα και οι φαντασιώσεις αλλά τη ζωη σου καλύτερα να τη λειτουργείς με την καρδιά και το μυαλό σε ισόβαθμη συνεργασία ! Χωρίς σενάρια και υπέρ αναλύσεις αλλά με σκέψεις και σχέδιο !
Και φυσικά τόλμη και πίστη στις εσωτερικές μας δυνάμεις που φυσικά είναι η εμπιστοσύνη στο μέσα μας και ο σεβασμός στις επιλογές μας.
Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ