Το στοματικό σεξ ευθύνεται για τον καρκίνο στο κεφάλι και στο φάρυγγα! - Karfitsa.gr
Υγεία

Το στοματικό σεξ ευθύνεται για τον καρκίνο στο κεφάλι και στο φάρυγγα!

Δε φταίει μόνο το τσιγάρο…

karkinos

Το στοματικό σεξ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο στο κεφάλι και στο φάρυγγα. Νέα έρευνα κατέδειξε τον ισχυρό σύνδεσμο που υπάρχει μεταξύ του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και μεταδίδεται με το στοματικό σεξ.

Ο συγκεκριμένος ιός αυξάνει τον κίνδυνο για να νοσήσει κάποιος από καρκίνο στο κεφάλι και στον φάρυγγα, υποστηρίζει νέα έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα στο «Ιατρικό Κολέγιο Άλμπερτ Αϊνστάιν» της Νέας Υόρκης.

Οι επιστήμονες μελέτησαν δείγμα 97.000 εθελοντών, οι οποίοι δεν έπασχαν από καμία μορφή καρκίνου και μετά από πάροδο τεσσάρων ετών ανακάλυψαν ότι 132 από τα άτομα αυτά νόσησαν με καρκίνο στο κεφάλι ή στον φάρυγγα. Δείγματα από το στόμα των ασθενών αναλύθηκαν και βρέθηκε ότι αυτά τα άτομα είχαν αναπτύξει τον ιό HPV, έναν ιό που αυξάνει κατά 22 φορές την πιθανότητα να ασθενήσει κάποιος από καρκίνο στο κεφάλι ή στον φάρυγγα.

Η αύξηση των δύο αυτών μορφών καρκίνου είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι επιστήμονες να θεωρούν ότι μέχρι το 2020 θα αποτελούν τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου που προκαλούνται από τον ιό HPV, ξεπερνώντας τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Παλαιότερα, οι επιστήμονες νόμιζαν ότι οι δύο αυτές μορφές καρκίνου οφείλονται κυρίως στο ποτό και στο κάπνισμα, όμως η μεγάλη τους διάδοση ώθησε τους ερευνητές να αναζητήσουν τα αίτια και σε άλλους παράγοντες.

Ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας φαίνεται ότι δικαιώθηκε, που όταν προσβλήθηκε από καρκίνο του φάρυγγα είχε δηλώσει ότι για την ασθένειά του ευθύνεται το στοματικό σεξ. Τότε, η πρώην σύζυγός του, Ντιάντρα Ντάγκλας, είχε αναφέρει ότι η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασθένεια του συζύγου της.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ