Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Cosmopolitan για μία τραγική ιστορία... - Karfitsa.gr
Media

Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Cosmopolitan για μία τραγική ιστορία…

"Σκίσε τη σακούλα, πνίγομαι..."

cosmopolitanΣτο τελευταίο τεύχος του όμως, το περιοδικό διαφοροποιεί την θεματική του και στρέφει το ενδιαφέρον σε ένα θέμα πολύ σημαντικό, που κλονίζει την διεθνή κοινότητα των γυναικών, εκείνο, των χιλιάδων δολοφονημένων γυναικών για θέματα τιμής.

Πιο συγκεκριμένα στο ασπρόμαυρο εξώφυλλο, απεικονίζεται ένα μελαχρινό κορίτσι που ασφυκτιά μέσα σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Το περιοδικό, όντας τυλιγμένο με πλαστικό περιτύλιγμα, προτρέπει τον αναγνώστη να το σκίσει και να βοηθήσει το κορίτσι να αναπνεύσει. Το εξώφυλλο αναπαριστά την ιστορία της 17χρονης Shafilea Ahmed, που οι γονείς της την έπνιξαν μπροστά στα αδέρφια της, το 2003, με μία πλαστική σακούλα επειδή ατίμασε την οικογένειά της, καθώς αρνήθηκε να παντρευτεί με αυτόν που της είχαν γνωρίσει.

Με αυτό τον τρόπο οι εκδόσεις, θέλουν να ενημερώσουν και συνεπώς να σταματήσουν, τους θανάτους γυναικών, αυτής της φύσεως. Το εξώφυλλο συνοδεύει και βίντεο επτά δευτερολέπτων, που δείχνει δύο χέρια να σκίζουν το πλαστικό, απελευθερώνοντας τη γυναίκα. Στην Αγγλία, αυτό το καλοκαίρι, θα απαγορευτούν οι αναγκαστικοί γάμοι και η ποινή θα ανέρχεται σε επτά χρόνια φυλάκισης. Επίσης η 14η Ιουλίου, ημερομηνία και των γενεθλίων της Shafilea Ahmed, θεωρείται η Μέρα Μνήμης των χαμένων γυναικών στην Αγγλία.

pakistan-eglima timis
Shafilea Ahmed

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ