, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το τατουάζ του πρωθυπουργού!

Trudeau-Tattoo
Στον κόσμο της πολιτικής, στη δημόσια σφαίρα γενικότερα, δεν είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπει κανείς αξιωματούχους με τατουάζ. Υπάρχουν όμως αρκετοί. Σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει απίστευτο, αλλά άκρως αληθινό.
Ο νεαρός πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρυντώ δεν το έκρυψε ποτέ. Το 2012, όταν ακόμα ήταν βουλευτής, έλαβε μέρος σε αγώνα πυγμαχίας –για φιλανθρωπικό σκοπό– και ο κόσμος αντίκρισε το ωραίο τατουάζ που έχει στο μπράτσο του.
Ο τσέχος Βλαντιμίρ Φραντς είναι συνθέτης, ζωγράφος και πανεπιστημιακός. Έχει επίσης καλυμμένο το πρόσωπο και το σώμα του με τατουάζ. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 2013, όταν διεκδίκησε την προεδρία της χώρας. Πήρε ένα 6,84% (351.000 ψήφους) και αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο.
Στην Ελλάδα ένα από τα πλέον γνωστά δημόσια πρόσωπα με τατουάζ είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα στην προεδρολογία του 2014, όταν ακούστηκε το όνομά του για το ύπατο αξίωμα, είχε πει με χιούμορ: «έχετε δει πρόεδρο με τατουάζ;».
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El País, ο βασιλιάς Χάρολντ Β΄ της Αγγλίας είχε «χτυπήσει» το όνομα της συζύγου του στο στήθος, γεγονός που βοήθησε στην αναγνώρισή του, όταν σκοτώθηκε στη μάχη του Χέιστινγκς το 1066. Άλλοι βέβαια αμφισβητούν το γεγονός.
Αντίθετα, ο βασιλιάς Φρειδερίκος ΙΧ της Δανίας (1947-1972) δεν έκρυψε ποτέ τα τατουάζ που είχε στο σώμα του. Τον είχε μάλιστα φιλοξενήσει το περιοδικό Life το 1951.
Τατουάζ φαίνεται να είχαν και 3 πρόεδροι των ΗΠΑ: ο Άντριου Τζάκσον (1829-1837), o Τζέιμς Πολκ  (1845-1849) και ο Τεντ Ρούσβελτ (1901-1909).
Άλλα και για το Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε ακουστεί ότι είχε τατουάζ, πράγμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο κοινωνιολόγος Νταβίντ Λε Μπρετόν του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα του τατουάζ και του piercing, σημειώνει στην El País: «ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί που έχουν τατουάζ, γιατί ανήκουν σε μια γενιά που αυτό όλο ήταν στίγμα. Για τους νέους όμως πολιτικούς δεν έχει αυτή τη σύνδεση. Είναι ένας τρόπος να δείξουν στους νέους “κοιτάξτε με, είμαι σαν εσάς”».
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.