Το θαυματουργό ρόφημα για το κρυολόγημα - Karfitsa.gr
Health

Το θαυματουργό ρόφημα για το κρυολόγημα

Σύμφωνα με τους αναλυτές...

teaΗ κατανάλωση αφεψημάτων με βότανα στη διάρκεια ενός κρυολογήματος έχει ανακουφιστική δράση και καταπραΰνει τα συμπτώματα. Ποιο απ’ όλα όμως είναι το πιο δραστικό; Επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, ανακάλυψαν ότι ένα αφέψημα μπορεί να είναι θαυματουργό κατά του κρυολογήματος και των μυϊκών σπασμών που προκαλούν τους πόνους της περιόδου.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ούρα των εθελοντών οι οποίοι κατανάλωναν το συγκεκριμένο ρόφημα και βρήκαν σε αυτά την ουσία ιππουρικό οξύ που έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μία ακόμα τη γλυκίνη που μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς.
Το σημαντικό μάλιστα είναι ότι οι δύο ωφέλιμες ενεργές ουσίες παρέμειναν ψηλές στο αίμα ακόμη και δύο εβδομάδες μετά που σταμάτησαν να πίνουν το ρόφημα οι εθελοντές.

Αυτό, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, δείχνει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να έχει παρατεταμένη μακροχρόνια χρήσιμη δράση. Το ρόφημα αυτό είναι το χαμομήλι, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ασθενείς που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου ή που παίρνουν σίδηρο πρέπει να πίνουν χαμομήλι γιατί τους βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, πρέπει ακόμα να διαλευκάνουν κι άλλα σκοτεινά σημεία ώστε να είναι σε θέση να εκφέρουν τελική άποψη για τις κλινικές θεραπευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ