Το Twitter μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ! - Karfitsa.gr
Διεθνή

Το Twitter μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Γιατί εξηγεί σε ανακοίνωσή της η εταιρεία

twitter-Η εταιρεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε αυτήν την κίνηση λόγω της νομοθεσίας περί παρακολούθησης της δραστηριότητας χρηστών του διαδικτύου.

Όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Twitter Inc. εξαιτίας της υφιστάμενης νομοθεσίας και για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει αιτήματα που δέχεται από την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με άρση απορρήτου συγκεκριμένων χρηστών του.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Twitter, αυτό αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης, όπως αυτό ορίζεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι προχώρησε στη μήνυση κατά του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να πιέσει την αμερικανική κυβέρνηση να γίνει πιο ελαστική στα αιτήματα για άρση απορρήτου χρηστών του Twitter.

«Πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ να απαντούμε σε χρήστες μας που ρωτούν σχετικά με τα αιτήματα που δεχόμαστε για άρση απορρήτου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ» ανέφερε ο δικηγόρος της εταιρείας Μπεν Λι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ