Τόνος για την τόνωση της...διάθεσης - Karfitsa.gr
Health

Τόνος για την τόνωση της…διάθεσης

Τα ψάρια μειώνουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης

 

katath

Δεν έχετε διάθεση και νιώθετε ότι το κέφι σας έχει… πέσει στο πάτωμα;

Μήπως να δοκιμάζατε να φάτε ένα σαντουιτσάκι με τόνο;

Ερευνητές από την Αυστραλία βρήκαν ότι όσοι τρώνε θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, με το ποσοστό στις γυναίκες να πέφτει έως και κατά 25%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology, τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξεών σε συνδυασό με τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Menzies Research Institute στην Τανζανία παρακολούθησε 1.400 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 26 έως 36 ετών για χρονικό διάστημα πέντε ετών.

Οι ερευνητές πήραν υπόψη τους ακόμη παράγοντες όπως το κάπνισμα, το βάρος, η άσκηση, η κατανάλωση αλκοόλ, η μόρφωση και η επαγγελματική κατάσταση των συμμετεχόντων. Σε όλες τις περιπτώσεις βρήκαν ότι υπήρχε σοβαρή σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ψαριών και την εμφάνιση κατάθλιψης.

«Στις γυναίκες η εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριών μείωνε τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης έως και κατά 6%. Οι γυναίκες που έτρωγαν ψάρια περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσες έτρωγαν λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Στους άντρες δε βρέθηκε κάποια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ψαριών και τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης» ανέφερε η μελέτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ