fbpx

, Σάββατο
18 Ιανουαρίου 2025

search icon search icon

Brunchsin’, τρία ανεπανάληπτα comfort food πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Ένα από τα πιο hot στέκια για brunch στη Θεσσαλονίκη είναι το Brunchsin’, στο κέντρο της πόλης. Σε ένα μοντέρνο και συνάμα ζεστό χώρο η απόλαυση του brunch αποκτάει το νόημα της μέσα από πιάτα που συνδυάζουν το comfort food με τη φρεσκάδα και τη μοναδικότητα.

Η Karfitsa επέλεξε τρία πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στο Brunchsin’

1) #WOTD: Waffle Of The Day

Φανταστείτε μια ζεστή αφράτη, χρυσαφένια βάφλα, που μοσχοβολάει βούτυρο. Πάνω της, ένα τραγανό φιλέτο από παναρισμένο κοτόπουλο, τόσο ζουμερό και καλοτηγανισμένο που η κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Η κορύφωση έρχεται με δύο αυγά ποσέ, που όταν τα κόβεις αφήνουν τον κρόκο τους να κυλήσει σαν χρυσή λάβα, ενώ η βελούδινη σως hollandaise αγκαλιάζει τα υλικά. Το άρωμα και η ελαφριά πιπεράτη γεύση από το φρέσκο σχοινόπρασο δίνουν την τελική πινελιά.

2) Mushroom truffle

Ένα αφράτο brioche ψωμάκι, γίνεται η βάση για τρία λαχταριστά scrambled αυγά. Η λιωμένη, πλούσια γεύση του τσένταρ αγκαλιάζει τα αυγά, προσφέροντας μία ισορροπία μεταξύ αλμύρας και γλύκας. Μανιτάρια σωτέ με λάδι τρούφας δίνουν μια αποθεωτική γεύση. Η σως hollandaise τυλίγει το πιάτο και το φρέσκο σχοινόπρασο χαρίζει μια ιδιαίτερη νοστιμιά.

3) Dutch baby

Μια αφράτη, ελαφρώς μαστιχωτή ζύμη ψήνεται στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίγραμμα και έχει τρεις απολαυστικές εκδοχές: ή με πραλίνα bitter, πραλίνα φουντουκιού, φρούτα εποχής και τριμμένο μπισκότο ή με λευκή πραλίνα, πραλίνα φράουλα, σάλτσα από φρούτα δάσους και μπισκότο ή με πραλίνα φουντουκιού, πραλίνα φράουλα και oreo.

ΕΧΤΡΑ tip: Το Brunchsin’ έχει προσθέσει στον κατάλογο του τέσσερα νόστιμα πιάτα για vegetarian, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι εναλλακτικό.

INFO

οδός Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, κέντρο Θεσσαλονίκης

τηλ. 2310 227 260

site brunchsin.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.