13:53, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

Διώροφον: Το café bar της Καλαμαριάς που επιλέγουν διεθνείς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής

Στο τέλος του πεζοδρόμου της Καλαμαριάς, λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια το Διώροφον, ένα café bar που δημιουργήθηκε μέσα σε κατοικία της δεκαετίας του 1950 στη οδό Κερασούντος 81.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2014, όσο τα χρόνια περνούσαν και η κατοικία αυτή έμενε ανεκμετάλλευτη. Τελικά δημιουργήθηκε ένας χώρος με ροκ «αέρα», ο οποίος ωστόσο ταιριάζει σε όλους όσους επιθυμούν να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους σε ένα οικείο περιβάλλον με ωραία αισθητική. Στο Διώροφον υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί χώροι που προσφέρονται στους πελάτες. Αυλή, «δωμάτια» με καλλιτεχνικό στυλ στο ισόγειο, ένας όροφος πιο ροκ, μπαλκόνι και ταράτσα με θέα είναι τα σημεία που μπορεί να επιλέξει ο καθένας, διαθέσιμα όλες τις εποχές του χρόνου.

Αυτό που ξεχωρίζει το Διώροφον από τα υπόλοιπα cafe bar της Θεσσαλονίκης, είναι ότι έχει υπάρξει αρκετές φορές σημείο συγκέντρωσης διεθνούς φήμης καλλιτεχνών της ροκ μουσικής σκηνής, οι οποίοι έχουν αφήσει και τη υπογραφή τους στο Hall of Fame που κοσμεί τοίχο του πρώτου ορόφου του καταστήματος. Μερικοί από αυτούς ήταν ο Paul Di’ Anno, πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden, ο Uli John Roth, πρώτος κιθαρίστας των Scorpions και ο Gus G που έχει συνεργαστεί με τον Ozzy Osbourne. Ο Gus G, μάλιστα, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, έχει χαρίσει στο Διώροφον μια κιθάρα του, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Hall of Fame.

Το Hall of Fame και δίπλα η κιθάρα του Gus G
Ένας τοίχος με συλλογή από αφίσες ροκ συναυλιών και στο βάθος ο Jimi Jendrix