Δορκάδα: Ένα μαγαζί για όσους έχουν νοσταλγήσει τη γεύση των αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων
Αν λείπει κάτι από τη Θεσσαλονίκη, όπου μέχρι και ο «Guardian» την έχει αποθεώσει για το φαγητό και το ποτό της, είναι τα παραδοσιακά γαλακτοζαχαροπλαστεία όπου σε μιαν άλλη εποχή περίμεναν τους ξενύχτηδες αλλά και όσους ξεκινούσαν τη δουλειά τους στα ξημερώματα το φρέσκο γάλα το γιαούρτι και οι κρέμες.
Με τα χρόνια, τα γαλακτοζαχαροπλαστεία έκλεισαν εκτός από ένα: τη «Δορκάδα». Πολυσύχναστη, αγαπητή, με φανατικούς θαμώνες, η «Δορκάδα» έχει μια μακρά ιστορία από το 1957 που μάλιστα φέτος βραβεύτηκε γι’ αυτήν με την τιμητική διάκριση «Αστέρι» στα γαστρονομικά βραβεία Flag.
Τι θα βρει όμως κάποιος στη «Δορκάδα»; Το δικό της παραδοσιακό ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι με πέτσα, η γνωστή «Δορκάδα» η οποία πωλείται σε 40 τόνους ετησίως. Ρυζόγαλο και κρέμα με άρωμα που θυμίζουν άλλες εποχές και χειροποίητα σιροπιαστά όπως τουλουμπάκια, σαραγλάκια είναι ορισμένα μόνο από τα εξαιρετικά προϊόντα.
Για γνήσιο παγωτό η «Δορκάδα» είναι εδώ
Θυμάσαι εκείνο το παγωτό που έφαγες κάποτε παιδί και δεν ξέχασες ποτέ; Τέτοια παγωτά θα βρεις στην «Δορκάδα», με γεύσεις σαν αυτές που σου έμειναν αξέχαστες!
Το γνήσιο παγωτό από πρόβειο γάλα στη «Δορκάδα» το βρίσκεις όλο το χρόνο! Πρωταγωνιστής των όλων το παγωτό κρέμα βανίλια ντοντουρμάς που έχει χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή και πλούσια γεύση, αφού φτιάχνεται από μια παλιά μικρασιάτικη συνταγή.
Το μυστικό της μακροημέρευσης της επιχείρησης ένας συνδυασμός παραγόντων : Πρώτες ύλες με ασύγκριτη ποιότητα και παραδοσιακές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά.
Info:
Διεύθυνση: Κασσάνδρου 66, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310234675
Facebook: Γαλακτοζαχαροπλαστείο Η Δορκάδα
Instagram: i_dorkada_yogurt_pastry
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA