fbpx

, Δευτέρα
13 Ιανουαρίου 2025

search icon search icon

Κυρ Γιώργης: Παραδοσιακές γεύσεις από τη Θεσσαλία στη Θεσσαλονίκη με αγάπη

Η Θεσσαλονίκη, πόλη του φαγητού και της καλοπέρασης κατά πολλούς, προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε street food και εστιατόρια. Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να βρεις πιάτα και γεύσεις από κάθε γωνιά της γης. Τι θα μπορούσε να συγκριθεί όμως με ένα ζουμερό, λαχταριστό σουβλάκι; Καλοψημένο, από εκλεκτό κρέας και φρέσκα υλικά να το πλαισιώνουν. Το σουβλάκι απαιτεί μαεστρία και τέχνη και αυτά ακριβώς έχει τελειοποιήσει ο Κωνσταντίνος Γραβάνης, ο οποίος καλωσορίζει καθημερινά τους Θεσσαλονικείς στον Κυρ Γιώργη, επί της Βενιζέλου.

Ο εκ Θεσσαλίας ορμώμενος επαγγελματίας μάς φέρνει την τέχνη του από την Ελασσόνα συγκεκριμένα, ενώ και οι ρίζες του μαρτυρούν έναν άνθρωπο – βαθύ γνώστη της παράδοσης του τόπου του. Το παραδοσιακό σουβλατζίδικο του Κυρ Γιώργη άνοιξε τις πύλες του το 2023 και κατάφερε στην πόλη του φαγητού να ξεχωρίσει για τα αγνά υλικά, τις ακαταμάχητες γεύσεις και τη μαεστρία. Σουβλάκι σε κάθε εκδοχή του (πρόβειο, από αρνί, από μοσχάρι, από χοιρινό ή από κοτόπουλο), πανσέτες, παραδοσιακά λουκάνικα, κεμπάπ. Οι προτάσεις είναι πολλές, το δύσκολο είναι να διαλέξεις!

Όνειρο του Κωνσταντίνου Γραβάνη είναι να δημιουργήσει το καλύτερο ελληνικό σουβλάκι, εστιάζοντας πάντα στην άψογη εξυπηρέτηση με χαμόγελο, σεβασμό και μεράκι. Αρχές και αξίες που του εμφύσησαν οι γονείς του, ο κυρ Γιώργης και η κυρά Σοφία, μαζί με την αγάπη στις εκλεκτές γεύσεις, στην εξαιρετική πρώτη ύλη και στη δουλειά. Μιλώντας όμως για παράδοση και φαγητό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση οι παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο. Αυτές ακριβώς τις γεύσεις προσφέρει από το 2021 η κουζίνα της γιαγιάς Σοφίας, επίσης στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λαχταριστές τυρόπιτες, κοτόπιτες και σπανακοτυρόπιτες σαν να βγήκαν μόλις από την κουζίνα μαμάς, μάς θυμίζουν νοσταλγικές εικόνες των παιδικών μας χρόνων.

Κι αν θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα προϊόντα με τη σφραγίδα ποιότητας του Κυρ Γιώργη θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την Παραδοσιακή Κρεαταγορά του Κυρ Γιώργη, δίπλα από το σουβλατζίδικο. Εκεί θα προμηθευτείτε φρέσκα ελληνικά κρέατα από ντόπιους παραγωγούς ώστε να τα μαγειρέψετε στο σπίτι σας και να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Μην παραλείψετε όμως να επισκεφτείτε και το Μπιφτεκάδικο του Κυρ-Γιώργη, στην οδό Ζεύξιδος, εκεί όπου οι αμερικάνικες συνταγές συναντούν τις ασυναγώνιστες ελληνικές γεύσεις. Μπέργκερς, κλαμπ σάντουιτς και hot dogs με άρωμα… Θεσσαλίας. Είναι χαρακτηριστικά τα ονόματα των πιάτων: Κοκκινοπλός, Δεσκάτη, Τσαριτσάνη, Λειβάδι, Πυθείο, Κρανιά. Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.