, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λούπινο, το must εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Τοπικές και έντονες γεύσεις, μεγάλες μερίδες, ποιοτικές πρώτες ύλες, παρεΐστικο κλίμα, προσιτές τιμές. Το Λούπινο είναι η επιτομή της θεσσαλονικιώτικης γαστρονομίας.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην καρδιά της πιο παραδοσιακής περιοχής του κέντρου, τα Λαδάδικα. Το open περιβάλλον του από την πρώτη ματιά το κάνει να ξεχωρίζει και να προσελκύει ντόπιους αλλά και τουρίστες. Ο σεφ Ιωάννης Κισκινίδης κάνει τα «μαγικά» του στην κουζίνα του Λούπινου και έχει καταφέρει να βρει την χρυσή τομή συνδυάζοντας απλές γεύσεις με γκουρμέ νότες ευχαριστώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το μενού καλύπτει σχεδόν κάθε γευστική επιθυμία. Περιλαμβάνει από ψάρια, που έχουν την τιμητική τους ιδίως το καλοκαίρι, μέχρι premium κρέατα, αλλά και σαλάτες, ορεκτικά. Συνδυάζονται με κρασιά μιας εκλεκτής λίστας ή κοκτέιλ και άλλα ποτά. Εντυπωσιακό είναι το ειδικά κατασκευασμένο γυάλινο ψυγείο με την βιτρίνα του που κοσμούν τα εκλεκτά κρεατικά «Wet Aged Premium», τα οποία ο πελάτης βλέπει και επιλέγει πιο θέλει να απολαύσει. Ζουμερά, γευστικά, με τις κατάλληλες κοπές και ψήσιμο ανάλογα με την επιλογή του κάθε πελάτη, εξαιρετικής ποιότητας premium κρέατα ερεθίζουν τους γευστικούς κάλυκες. Από Τ – bone και picanha μέχρι wagyu rib eye, rump steak, tomahawk, bavette.

Πέρα όμως από το γευστικό κομμάτι εντυπωσιάζει και η τιμή τους. «Έχουμε πελάτες κατοίκους της πόλης, αλλά και από κάθε άκρη της γης. Τουρίστες από την Κίνα έως και την Αμερική που έρχονται στη Θεσσαλονίκη και επιλέγουν το Λούπινο. Οι ξένοι πελάτες μας λένε πόσο εντυπωσιασμένοι είναι που βρίσκουν νόστιμα κρέατα σε εξαιρετική τιμή και ποιότητα», περιγράφει στην Karfitsa ο σεφ.

Ποιότητα και προσιτή απόλαυση

Ο Ιωάννης Κισκινίδης είναι στον χώρο της εστίασης 30 χρόνια. Αυτό που ήθελε να δώσει στην κουζίνα του Λούπινου είναι ακριβώς αυτό που θα αναζητούσε ο ίδιος ως πελάτης. «Ήθελα να δημιουργήσω μια θεσσαλονικιώτικη κουζίνα με λαϊκές επιρροές που μπορεί να περάσει καλά κάθε πελάτης, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα που μπορεί να έχει. Ποιότητα και προσιτή απόλαυση σε ένα. Στόχος μου όμως ήταν να βάλω ως θεμέλιο αυτό που έψαχνα εγώ ως πελάτης. Μπαίνω πάντα στην θέση του πελάτη. Αυτό λοιπόν είναι να μπορώ να βγω για φαγητό, αυτό που θα φάω να είναι νόστιμο, σε καλή τιμή, να νιώθω παράλληλα όμορφα και άνετα στον χώρο και όλο αυτό να έχει την μορφή διασκέδασης. Το αποτύπωμα του Λούπινου στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης είναι ότι έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά».

Η κουζίνα είναι επηρεασμένη από τις τοπικές γεύσεις, τη Θεσσαλονίκη και από κάποιες ευρωπαϊκές με μερικές δόσεις από την Ανατολή. Άλλωστε όπως σημειώνει ο σεφ αγαπάει την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και επιμένει τόσο στις τοπικές γεύσεις όσο και στις μεγάλες ποσότητες που την διακρίνουν. Το μενού έχει συχνά νέες προσθήκες με τελευταία, που κατατάσσεται στα must try πιάτα, το λευκό σαγανάκι γαρίδας με μοσχολέμονο, φινόκιο και γκρεμολάτα δενδρολίβανου και σκόρδου.

Εκλεκτοί προμηθευτές

Η διαδικασία επιλογής των προμηθευτών για τα προϊόντα που συνθέτουν τα πιάτα του Λούπινου γίνεται μετά από αρκετό ψάξιμο. «Έχουμε αρκετούς προμηθευτές και συνεχώς τους ανανεώνουμε. Επειδή έχουμε αρκετή κίνηση ως μαγαζί μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουμε μέσα από μια μεγάλη λίστα προμηθευτές πάντα με γνώμονα το που θα βρούμε το καλύτερο. Προσπαθούμε παράλληλα να στηρίζουμε και την ντόπια παραγωγή. Για παράδειγμα κάποια κρέατα τα προμηθευόμαστε από μικρές φάρμες της Βέροιας και ντομάτες από την Κρήτη», σημειώνει ο σεφ.

info

Λούπινο

Κατούνη 4, Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

τηλ. 231 053 5707

instagram loupino.skg

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.