, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

«Μαιτρ και Μαργαρίτα»: Η comfort εκδοχή της ντόπιας κουζίνας (ΦΩΤΟ)

Μία «δυνατή» αγάπη ανάμεσα στη δημιουργία και την πρώτη ύλη είναι η ιστορία πίσω από το αντισυμβατικό wine bistro που «κατοικεί» σε ένα από τα στενά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το «Μαιτρ και Μαργαρίτα» ένα μαγαζί που έχει ως στόχο να επικεντρώνεται στην ουσία, χωρίς περιττές φλυαρίες, παρουσιάζοντάς τη δική του εκδοχή της ελληνικής μπιστρονομίας με τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με άποψη και casual προσέγγιση. 

Το κατάστημα έχει διανύσει ήδη 8 χρόνια στη μαγειρική σκηνή της Θεσσαλονίκης και από όσα έχουμε ακούσει έχει καθιερώσει τη θέση του ανάμεσα στα top places της πόλης!

Υποσχόμενο αφοσίωση στα τοπικά εποχιακά αγαθά, το «Μαιτρ και Μαργαρίτα» είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσεις ένα γεύμα από φρεσκότατα και αγνά υλικά. Τα πιάτα πλαισιώνονται εξαιρετικά από ελληνικές ετικέτες κρασιών που «απογειώνουν» τη γεύση τους.

Οι πρώτες ύλες επιλέγονται από τους ιδιοκτήτες, με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας παρασκευής κάθε πιάτου. Γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ιθάκη μέχρι τα Γρεβενά, ελληνικά ζυμαρικά από τη Χίο και τις Σέρρες, κρέας από Κομοτηνή και Χαλκιδική, και ό,τι παράγει η ελληνική ύπαιθρος, και αλιεύεται και διατίθεται καθημερινά στην Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης.

Στόχος του καταστήματος είναι, επίσης, η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα και των παραγωγών που ασπάζονται τη φιλοσοφία της μικρής παραγωγής και της φυσικής οινοποίησης.

Η διεθνής αμπελουργική σκηνή έρχεται συμπληρωματικά, με ειδικές – στοχευμένες επιλογές που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα. 

«Αγαπάμε και διαλέγουμε τις πρώτες ύλες σαν να τις καλλιεργούμε και να τις παράγουμε, εμείς, οι ίδιοι. Μαθαίνουμε και αναζητούμε τα νέα της ελληνικής γης και του ελληνικού αμπελώνα απ’ άκρη σε άκρη και τα φέρνουμε στο τραπέζι δημιουργικές προτάσεις, τολμηρούς συνδυασμούς και ξεχωριστές επιλογές κρασιών», επισημαίνει οι ιδιοκτησία. 

Info:

Τοποθεσία: Φράγκων 3 &, Στρ. Σφέτσου, Θεσσαλονίκη

Τηλ. επικοινωνίας: 231 400 7586

Instagram: maitr.margarita

Facebook: Maitr & Margarita

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.