, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

The Cakery by Jeny, εκεί όπου η φαντασία ζωντανεύει σε τούρτες ζαχαρόπαστας

Το απόλυτο ζαχαροπλαστικό trend της εποχής μας είναι τούρτες από ζαχαρόπαστα και στη Θεσσαλονίκη το The Cakery by Jeny είναι από τις αυθεντίες στο είδος αυτό. Το αποτέλεσμα μοιάζει με γλυπτό, σαν έργα τέχνης και κάθε γιορτινή στιγμή αποτυπώνεται με τον πιο ιδανικό και χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από μια τούρτα που πολλές φορές είναι υπερπαραγωγή.

Το πιο βασικό «συστατικό» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η/ο δημιουργός, δηλαδή ο άνθρωπος που θα επιμεληθεί την εκάστοτε τούρτα. Τόσο για την τελική εικόνα, όσο και για την γευστική πλευρά της. Όπως εξηγεί στην Karfitsa η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης The Cakery by Jeny, Τζένη Δογάνη, σε τέτοιες δημιουργίες το «κλειδί» είναι ο χρόνος. «Μια περίτεχνη τούρτα, είναι ένα γλυπτό ζαχαρόπαστας. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και όπως σε κάθε τι χειροποίητο, θέλει αρκετή αφοσίωση για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα», σημειώνει. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται και ο απαιτούμενος χρόνος για να παρασκευαστεί, περίπου δηλαδή τρεις με τέσσερις ημέρες νωρίτερα ο πελάτης πρέπει να ενημερώσει για την παραγγελία που θέλει.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι οι τούρτες αυτές μένουν μόνο στο… φαίνεσθαι, κάνουν λάθος. Ειδικά, στο The Cakery by Jeny, όπου «οι πρώτες ύλες είναι ποιοτικές και από φρέσκα προϊόντα». Σε συνδυασμό λοιπόν με την φαντασία του πελάτη η κάθε τούρτα είναι ξεχωριστή έχοντας όμως κοινό την νοστιμιά τους. Άλλωστε όπως λέει χαρακτηριστικά η Τζένη «η ομορφιά είναι καθαρά το φαίνεσθαι. Η αρχική εικόνα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Τι νόημα όμως έχει το φαίνεσθαι χωρίς το είναι; Σκοπός μας είναι να παράγουμε τούρτες που δε θα τις θυμούνται για τις φωτογραφίες που άφησαν αλλά και για τη γεύση τους. Για τη φρεσκάδα, τα premium υλικά και τις μοναδικές γεύσεις που μπορούμε να τους προσφέρουμε».

Πέρα από τις φημισμένες ζαχαρόπαστες στο The Cakery by Jeny μπορείς να βρεις είδη ζαχαροπλαστικής, όπου τόσο ένας οικιακός πελάτης, όσο και κάποιος επαγγελματίας, μπορούν να τα προμηθευτούν ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν τις δημιουργίες τους. Για παράδειγμα, εργαλεία, χρώματα ζαχαροπλαστικής, ζαχαρόπαστα, διακοσμητικά και τόσα άλλα είδη που κάνουν ένα απλό γλυκό να μοιάζει με έργο τέχνης.

Επίσης, λειτουργεί το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και παρασκευάζει τις τούρτες ζαχαρόπαστας, αλλά και ό,τι περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο candy bar.

Παράλληλα, αναλαμβάνει την διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων. «Με ένα εξειδικευμένο τμήμα, προσπαθούμε να σας παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις από τη διακόσμηση, το στολισμό, το candybar αλλά και τα λουλούδια, τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες που θα χρειαστεί κάποιος για ένα event», σημειώνει η κα Τζένη.

Στο The Cakery, πραγματοποιούνται και σεμινάρια ζαροτεχνίας, για εκείνους που «γλυκοκοιτάζουν» την τέχνης της ζαχαροπλαστικής και θέλουν να μάθουν τις τεχνικές και τα μυστικά της, αποκτώντας μια απλή εξοικείωση με το υλικό ως και αρκετά εξειδικευμένες γνώσεις modeling για τρισδιάστατες δημιουργίες.

Ταυτόχρονα το The Cakery by Jeny διαθέτει ένα eshop με όλη τη γκάμα προϊόντων γύρω από τα είδη ζαχαροπλαστικής. Μάλιστα, αυτή την εποχή επικρατεί μια φρενίτιδα για τα Χριστουγεννιάτικα προϊόντα που διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα. «Προϊόντα που αντιστοιχούν τόσο σε βρώσιμα διακοσμητικά όσο και διάφορα εργαλεία αλλά και κουπάτ για τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που όλοι λίγο πολύ θα φτιάξουμε στα σπίτια μας. Άλλωστε, με τόσες επιλογές, είτε είσαι αρχάριος είτε έμπειρος στην κουζίνα, μπορείς να δημιουργήσεις όμορφα γλυκά που θα εντυπωσιάσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με λίγο κόπο αλλά πολύ μεράκι», δηλώνει η ιδιοκτήτρια.

Η Τζένη Δογάνη

Από την χώρα της σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη την πόλη του γλυκού

Η ζαχαροπλαστική υπήρχε ανέκαθεν στη ζωή της Τζένης Δογάνη. Αν και είχε περάσει στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το οποίο και αποφοίτησε, την κέρδισε η ζαχαροπλαστική και συγκεκριμένα η ζαχαροτεχνία. Στην αρχή ήταν μια ερασιτεχνική ενασχόληση, όμως η εργασία της στην εταιρία με εμπόριο ειδών ζαχαροπλαστικής που διατηρούσαν οι γονείς της, της έδωσε το έναυσμα να δει όλα αυτά τα υλικά πως μπορούν να μεταμορφωθούν. Ακολούθησαν αρκετά σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και εξωτερικό για να φτάσει στο Βέλγιο, όπου ήταν η αρχή της επαγγελματικής της καριέρας με την κατασκευή γλυκισμάτων από ζαχαρόπαστα. Για τέσσερα σχεδόν χρόνια πήγε εκεί για να αναλάβει το παράρτημα της οικογενειακής επιχείρησης.

Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και έχοντας λάβει γνώσεις και εφόδια θέλησε να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση. Άρχισε λοιπόν να «χτίζει» σιγά σιγά το The Cakery, και το 2019 άνοιξε τις πόρτες του στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

«Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι να μπορέσει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του επαγγελματία και του ερασιτέχνη, προσφέροντας σε όλους (χοντρική και λιανική) τα απαραίτητα προϊόντα για τη δημιουργία γλυκισμάτων από ζαχαρόπαστα και όχι μόνο, πάντα στην καλύτερη ποιότητα αλλά και σε ανταγωνιστικές τιμές. Οι δημιουργίες από ζαχαρόπαστα – που όσο περνά ο καιρός αποκτούν όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό – είναι κάτι που αγαπώ, κάτι που κι εγώ το δουλεύω και η διαφορά με τα υπόλοιπα καταστήματα του είδους είναι πως ό,τι εμπορεύομαι το έχω δοκιμάσει προσωπικά και μπορώ να εγγυηθώ για το αποτέλεσμα που προσφέρει. Δε θα πουλήσω ποτέ κάτι που δε θα έβαζα πρώτα εγώ στο δικό μου εργαστήρι», αναφέρει η ίδια.

Το όραμα της, όπως δηλώνει, είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να εξελιχθεί το κατάστημα σε ένα πολυχώρο όπου ο πελάτης θα μπορεί να ψωνίσει τις πρώτες ύλες του, να πειραματιστεί με αυτές στο χώρο των σεμιναρίων αλλά και να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα γλυκά μαζί με τον καφέ του σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά του. «Άλλωστε το moto μας συμβαδίζει με το όραμά μας: Where your sweet dreams come true», λέει χαμογελώντας η Τζένη Δογάνη.

Info:

The Cakery by Jeny

Μιχαήλ Ψελλού 14, 54655 Θεσσαλονίκη

τηλ. 231 231 1357

site: thecakery.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.