fbpx

, Σάββατο
13 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το απόλυτο γαστρονομικό φαινόμενο της Nikkei cuisine στην ταράτσα του Onoma Hotel (ΦΩΤΟ)

Η Karfitsa σας δίνει μία πρώτη γεύση από το Nikkei cuisine, τον απόλυτο γαστρονομικό συνδυασμό περουβιανής και ιαπωνικής κουζίνας, που μπορείτε να βρείτε στο 8ο όροφο του Onoma Hotel, σε έναν φρέσκο, καινούργιο και διαφορετικό spot στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη είναι τα αξιοθέατά της, οι άνθρωποί της, η ζεστασιά της και σίγουρα οι γεύσεις της, με αποτέλεσμα η πόλη να αποτελεί πλέον έναν γαστρονομικό παράδεισο για όσους/όσες λατρεύουν το φαγητό

Αν θέλετε να δοκιμάσετε γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον με μοναδική ατμόσφαιρα, η Karfitsa σας έχει την λύση. Eνας από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στη πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον 8ο όροφο του Onoma Hotel, όπου ξεκινάει η μαγεία του Cloud bar.

Σε πρώτη ματιά η πανοραμική του θέα 360 μοιρών σε άνω πόλη και λιμάνι θα αγκαλιάσει τη φαντασία σας με μια άκρως urban αισθητική, σε συνδυασμό με μια μοντέρνα και κομψή διακόσμηση, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και πολυτέλειας.

Nikkei cuisine: Το απόλυτο γαστρονομικό φαινόμενο

Στις 14/06 πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι γεύσεων βγαλμένο από τις παραδόσεις της Ιαπωνίας και τη καινοτομία του Περού, το Nikkei cuisine αναδύεται ως ένα μοναδικό γαστρονομικό φαινόμενο που υπόσχεται να συναρπάσει.

Το σερβίρισμα ξεκίνησε με ένα welcome πιάτο από ταρτάρ τόνου, αρκετό για να δώσει ένα εξαιρετικό ερέθισμα για τις εξαίσιες γεύσεις που θα ακολουθήσουν στο σύνολο του four course menu.  

Ακολούθησε το Guacamole Amazonico, ένα εξωτικό πιάτο με μπλε καβούρι, φιλέτο grapefruit και τραγανή gyoza και στη συνέχεια ένα inside out roll με γαρίδα tempura συνδυαστικά με μοσχάρι tataki που συμπληρώνει με Aji Amarillo dressing.

Δε θα μπορούσε να λείπει όμως και το ελληνικό στοιχείο με ένα κυρίως πιάτο που αποτελείτε από δύο ζουμερά anticucho κοτόπουλο, γνωστά ως περουβιανά σουβλάκια συνοδευμένα από sticky rice, που αποτελούν μια επιλογή που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του καυτερού καθώς είναι περιχυμένα με καυτερή σάλτσα.

Το μενού πλαισιώνεται με ένα γευστικότατο γλυκό το Cocoa 100% που ο τίτλος του μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς αποτελείται από 100% περουβιανό κακάο, πραλίνα φουντουκιού και συμπληρώνεται με παγωτό κανέλα με αποτέλεσμα να προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων στον ουρανίσκο.

Φυσικά ,όλο αυτό δε θα μπορούσε να πλαισιωθεί χωρίς τη καθοδήγηση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Τζάρου και της ομάδας του που αποτελείται από επαγγελματίες μάγειρες με όρεξη και φαντασία για μοναδικά πιάτα.

Μάλιστα, στο Cloud Bar μπορείτε να δοκιμάσετε μια λίστα από ξεχωριστά cocktails, ποτά και κρασιά και να τα συνδυάσετε κατάλληλα με τα πιάτα που θα επιλέξετε, καθώς το εξειδικευμένο προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να σας κατευθύνει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.