«Τοπίο στην ομίχλη» η Θεσσαλονίκη (φωτό) - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Τοπίο στην ομίχλη» η Θεσσαλονίκη (φωτό)

Ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά αλλά στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα

Πυκνή ομίχλη καλύπτει από νωρίς το πρωί την πόλη της Θεσσαλονίκης, κάτι που ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά αλλά στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί συστήνεται να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, αλλά και στα επαρχιακά οδικά δίκτυα, καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη

Η ομίχλη προκάλεσε προβλήματα και στη λειτουργία του αερολιμένα “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί.

Οι πρωινές αναχωρήσεις των αεροσκαφών που βρίσκονταν από χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκαν κανονικά, η ομίχλη προκάλεσε πρόβλημα στην προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο.

Προς το παρόν, τα αεροπλάνα (το ένα εκτελούσε πρωινή πτήση από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το άλλο θα προσγειωθεί στον αερολιμένα για να κάνει τη διακομιδή ασθενούς στην Αγγλία), δεν έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Η ομίχλη αποδίδεται στην έντονη υγρασία που καταγράφεται στην πόλη και όχι στις υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10.

Τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων χαρακτηρίζονται από ειδικούς φυσιολογικά. Σήμερα το πρωί η ωριαία τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 που καταγράφηκε στους σταθμούς μέτρησης του δημοτικού δικτύου ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν 56 mg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό Εγνατίας, ενώ δεν ξεπέρασε τα 72 mg/ανά κυβικό μέτρο στην Τούμπα.

Χθες, η μέση ημερήσια τιμή ήταν 52 mg/ανά κυβικό μέτρο στην Εγνατία, 100 mg/ ανά κυβικό μέτρο στην Λαγκαδά, 63 στην Τούμπα, 61 στο Επταπύργιο και 53 στο δημαρχείο.

Δείτε φωτό:

omixli-thess07012014-1 omixli-thess07012014-2 omixli-thess07012014-3 omixli-thess07012014-4 omixli-thess07012014-5 omixli-thess07012014-6

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ